Απόφαση για ακύρωση του μεγάλου πανηγυριού του Αγίου Κυπριανού στο Μένοικο έλαβε το Κοινοτικό Συμβούλιο Μενοίκου.

Σύμφωνα με τον κοινοτάρχη του χωριού, Ανδρέα Καλογήρου, το κοινοτικό συμβούλιο είχε αποστείλει επιστολή στο Υπουργείο Υγείας με την οποία ζητούσε να λάβει οδηγίες για το πώς θα μπορούσε να διεξαχθεί το πανηγύρι στις 2 Οκτωβρίου. Το Υπουργείο Υγείας έδωσε οδηγίες και ακολούθως το Κοινοτικό Συμβούλιο απευθύνθηκε στην Αστυνομία αλλά και στις Υγειονομικές Υπηρεσίες. Στο μεταξύ το Συμβούλιο είχε φροντίσει να διευθετήσει για την ύπαρξη ιδιωτών φρουρών ασφαλείας.

Όπως δήλωσε ο κοινοτάρχης οι φρουροί θα παρέμεναν στον χώρο για 15 ώρες προκειμένου να ελέγχουν τα safe pass των επισκεπτών.

Το Κ.Σ απευθύνθηκε στην εκκλησία του χωριού για οικονομική συνδρομή. Η απάντηση που έλαβαν ήταν αρνητική αφού όπως τους λέχθηκε αυτοί (σ.σ στην εκκλησία του Αγίου Κυπριανού), είναι ενάντια στο safe pass και άρα δεν θα χρηματοδοτούσαν εταιρεία για να ελέγχει. Ο κ.Καλογήρου ξεκαθάρισε ότι πρόθεση της Κοινότητας ήταν η διεξαγωγή του πανηγυριού αλλά έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα όποια απόφαση και να ελάμβανε το Κ.Σ θα ήταν λανθασμένη, είπε. Ο κοινοτάρχης είπε ακόμη πως δεν τηρούνται μέτρα στην εκκλησία του χωριού ενώ υπάρχει και υψηλό επίπεδο ανεμβολίαστων ατόμων.

Ωστόσο μερίδα χωριανών είπε στον κοινοτάρχη ότι με την έλευση τόσου κόσμου το τριήμερο, θα υπήρχε κίνδυνος περαιτέρω διασποράς του ιού.

Να σημειωθεί εδώ ότι κάλεσμα για το πανηγύρι του Αγίου Κυπριανού και της Αγίας Ιουστίνης έκανε τις προάλλες και ο Μητροπολίτης Μόρφου.

«Το τελευταίο που υπενθυμίζω στους μερακλήδες των πανηγυριών μας είναι ότι έχουμε δυο μεγάλες πανηγύρεις τις επόμενες μέρες. 2 Οκτώβρη είναι η μεγάλη πανήγυρις των Αγίων Κυπριανού και Ιουστίνης στο Μένοικο», είπε μεταξύ άλλων στις 28 Σεπτεμβρίου ο Μητροπλίτης Μόρφου.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-2)

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.