ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΡΗΤΗΣ: Με ικανοποίηση φαίνεται πως επιστρέψει η εξαμελής αντιπροσωπεία της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Κρήτης από τις επαφές που έχει το τελευταίο τριήμερο με εκπροσώπους της κυβέρνησης και τα κόμματα της αντιπολίτευσης σχετικά με τα ζητήματα των αλλαγών που προωθούνται στο χώρο της Εκκλησίας μετά από την πρώτη συμφωνία Τσίπρα-Ιερώνυμου.

Τα νέα δεδομένα που προκύπτουν μετά τις επαφές για την Εκκλησία της Κρήτης ανέλυσε στο Ράδιο Λασίθι ο πατέρας Πρόδρομος Ξενάκης, γραμματέας της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου και εκπρόσωπος Τύπου της Εκκλησίας της Κρήτης ο οποίος συμμετέχει στις επαφές μαζί και με τον Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ.κ. Κύριλλο.

Όπως ανέφερε μετά την απόφαση της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτη ζητήθηκαν οι συγκεκριμένες επαφές προκειμένου η Εκκλησία να εκφράσει την ξεκάθαρη αντίθεσή της σε όσα προωθούνται με κυρίαρχη την αλλαγή των άρθρων 3 και 21 του Συντάγματος που αφορούν την κατοχύρωση της Ορθοδοξίας και του θεσμού της οικογένειας και δευτερευόντως τα θέματα που έχουν να κάνουν με τη διαχείριση της Εκκλησιαστικής περιουσίας και της μισθοδοσίας των κληρικών.

Έτσι πραγματοποιήθηκε αρχικά η συνάντηση με τον Υπουργό Παιδεία κ. Γαβρόγλου ο οποίος όπως είπε ο κ. Ξενάκης μετέφερε στην αντιπροσωπεία την επιθυμία του πρωθυπουργού να ξεκινήσει ένας διμερής διάλογος με την Εκκλησία της Κρήτης, έστω και εκ των υστέρων, πράγμα που χαιρετίστηκε θετικά.

Επίσης υπήρξε η δέσμευση πως το Ταμείο Αξιοποίησης της Εκκλησιαστικής περιουσίας δεν θα συνδέεται με κανένα τρόπο με τη μισθοδοσία των κληρικών, πράγμα το οποίο πολλοί φοβόνταν.

Χθες έγιναν πολλές επαφές με τα κόμματα της αντιπολίτευσης και κατά σειρά με τον κ. Μητσοτάκη, τον κ. Λεβέντη, τον κ. Θεοδωράκη, συνεργάτες της κ. Γεννημάτα (η οποία απουσίαζε στις Βρυξέλλες), με τον . Παφίλη από πλευράς ΚΚΕ, ενώ σήμερα Τρίτη υπάρχει προγραμματισμένη συνάντηση με τον Υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο.

Ο πατέρας Ξενάκης ανέφερε πως όλες οι επαφές έγιναν σε πολύ καλό κλίμα και σε διάθεση κατανόησης και παρότι υπήρξαν σε σημεία διαφορετικές απόψεις, ήταν πολύ θετικό ότι όλα τα κόμματα συμφώνησαν στη σημασία της κατωχύρωσης των επαγγελματικών δικαιωμάτων των κληρικών, τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα.

Ανάλογη συνάντηση έγινε χθες από τις 7 μέχρι τις 10 το βράδυ, με όλους του βουλευτές της Κρήτης κάτι που χαρακτηρίστηκε επίσης πολύ θετικά αφού σπάνιες είναι οι φορές που όλοι οι βουλευτές κρατούν τέτοια στάση.

Ο πατέρας Ξενάκης ανέφερε πως η Εκκλησία της Κρήτης ύψωσε το ανάστημά της και πέρα από λόγο αγάπης εξέφρασε στις επαφές που έγιναν και λόγο αλήθειας, τονίζοντας επίσης πως η Εκκλησία της Κρήτης εκπροσωπήθηκε στο σύνολό της αφού στις επαφές συμμετέχει και ο πρόεδρος της Ένωσης Κληρικών της Κρήτης

Τα αποτελέσματα των επαφών ανέφερε πως θα αξιολογηθούν από την Ιερά Επαρχιακή Σύνοδο η οποία θα συνεδριάσει εκ νέου, ενώ συνολικά τόνισε την ικανοποίηση πως έστω και εκ των υστέρων η Πολιτεία που ήταν και η μόνη αρμόδια ανοίγει διάλογο με την Εκκλησία της Κρήτης για θέματα τόσο σημαντικά όσο οι προωθούμενες αλλαγές.

ραδιο λασιθι

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.