ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΡΗΤΗΣ: Ανοικτή επιστολή προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κ. Κωνσταντίνο Γαβρόγλου στέλνει η Ένωση Συνδέσμων Κρητικών Εκκλησίας Κρήτης (ΕΣΚΕΚ), αναφορικά με τη σχέση Κράτους και Εκκλησίας. Στην επιστολή της, η Ένωση αναφέρεται - για μία ακόμη φορά - στο γεγονός ότι, όπως αναφέρουν, «η Εκκλησία της Κρήτης τίθεται στο περιθώριο», με αφορμή τη ματαίωση της συνάντησης μεταξύ αντιπροσωπείας Κληρικών της Εκκλησίας Κρήτης και του Υπουργού, Κώστα Γαβρόγλου.

Προς τον Υπουργό Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κωνσταντίνο Γαβρόγλου . Εξοχότατε κ. Υπουργέ. Στη συνάντηση, στις 4-12-2018 που έγινε στο Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, μεταξύ της αντιπροσωπίας των Κληρικών της Εκκλησίας της Κρήτης, αντιπροσωπίας των Κληρικών της Εκκλησίας της Ελλάδος, των νομικών συμβούλων και υμών κ Υπουργέ, μετά των γραμματέων σας, ορίσαμε νέα συνάντηση στις 21 Δεκεμβρίου 2018. Όμως με δική σας ευθύνη η συνάντηση αυτή ματαιώθηκε και μάλιστα την τελευταία στιγμή, χωρίς να μας προβάλετε καμία πειστική δικαιολογία γι αυτό.

Παρόλα αυτά συνεχίζετε να κάνετε διάλογο μόνο με εκπροσώπους της Εκκλησίας της Ελλάδος και δυστυχώς η Εκκλησία της Κρήτης τέθηκε για άλλη μια φορά στο περιθώριο. Κ. Υπουργέ. Έχουμε την εντύπωση πώς μας αντιμετωπίζετε σαν πολίτες Β΄ κατηγορίας.

Η Εκκλησία της Κρήτης είναι μια συντεταγμένη Εκκλησία, με δικό της καταστατικό χάρτη και έχει την κανονική της εξάρτιση από το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Πρόσφατα δηλώσατε ότι εσείς μιλάτε και διερωτόμαστε συνεχώς επικαλείστε; Οι 10.000 οικογένειες των Κληρικών και το σύνολο των Ορθοδόξων και όχι μόνο χώρας Εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για τον αποκλεισμό της Εκκλησίας της Κρήτης από τον διάλογο.

 

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.