ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΡΗΤΗΣ: “Η Εκκλησία της Κρήτης δεν είχε την παραμικρή ενημέρωση για αυτό το κείμενο, τη συμφωνία ή την πρόθεση της συμφωνίας της Εκκλησίας της Ελλάδος με την ελληνική Κυβέρνηση” είπε ο Αρχιμανδρίτης Πρόδρομος Ξενάκης, Αρχιγραμματέας της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και τους Δημήτρη Καμπουράκη και Ελένη Καλογεροπούλου.

Θεωρώ πως η ελληνική Πολιτεία θα επιλέξει και θα επιχειρήσει να βρει μία ενιαία λύση για όλους τους κληρικούς σε όλο τον Ελλαδικό χώρο, ανεξαρτήτως το πού ανήκουν εκκλησιαστικά.

Η εκκλησία της Κρήτης εκφράζει τη διαμαρτυρία της προς την ελληνική Πολιτεία διότι δεν εκλήθη σε καμία συνομιλία για το θέμα αυτό και έτσι ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης συγκάλεσε έκτακτη συνολική συνεδρία της Ιεράς Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας της Κρήτης το Σάββατο” σημείωσε ο Αρχιμανδρίτης Πρόδρομος Ξενάκης και πρόσθεσε:

“Δεν υπάρχει κάποιος που θα πει ότι δεν θέλει την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας από την οποία θα προκύψουν πολλά οφέλη και για την Εκκλησία και για την Πολιτεία και για τόσους ανθρώπους που θα απασχοληθούν σε αυτή τη διαδικασία. Σαφώς και εμείς το θέλουμε, απλώς αυτό που μας πικραίνει, είναι ότι δεν δεχόμαστε να αποφασίζονται πράγματα για εμάς χωρίς εμάς”.

“Η συμφωνία αυτή -αν τελικά είναι συμφωνία και δεν είναι πρόθεση για συμφωνία- είναι διμερής, μεταξύ της ελληνικής Κυβέρνησης και της Εκκλησία της Ελλάδος.

Η εκκλησία της Κρήτης ούτε έχει συνυπογράψει μια τέτοια συμφωνία, ούτε ερωτήθηκε για τη συγκεκριμένη συμφωνία, ούτε μπορεί και να μετέχει ως παρατηρητής σε αυτή τη συμφωνία. Θα πρέπει να είναι ισάξιος συνομιλητής. Στις 19 Ιουλίου κληθήκαμε στο υπουργείο Παιδείας, παρουσία πέντε υπουργών και εκπροσώπων της Εκκλησίας της Ελλάδος και αντιπροσωπία της Εκκλησίας της Κρήτης όπου συζητήσαμε πολλά σημαντικά θέματα κοινού ενδιαφέροντος και ελήφθησαν αποφάσεις. Σε αυτή τη συνάντηση ούτε τέθηκε τέτοιο θέμα, ούτε ζητήθηκε η άποψη μας, ούτε και ερωτηθήκαμε για αυτό”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.