ΚΡΑΤΟΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑ: Καθοριστικές για τις προωθούμενες αλλαγές στις σχέσεις Εκκλησίας-κράτους κρίνονται οι επόμενες ημέρες, καθώς η κυβέρνηση φέρεται αποφασισμένη να επισπεύσει το διάλογο και να κλείσει το θέμα.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Αυγή επανέλαβε ότι η εξασφάλιση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας με άλλες πολιτικές ισορροπίες ανοίγει το δρόμο για τη συνταγματική αναθεώρηση, η οποία όπως τόνισε θα εξασφαλίσει «την θωράκιση της δημοκρατίας και της λαϊκής κυριαρχίας καθώς και την προώθηση της συμφωνίας του Κράτους με την Εκκλησία».

Η πρόθεση να κλείσει το θέμα αυτό διεφάνη και στην ανακοίνωση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία αναφέρει μεταξύ άλλων, ότι «θα ολοκληρωθεί η συμφωνία με την Εκκλησία, με την οποία θα τεθούν σε νέες, ειλικρινείς βάσεις οι σχέσεις της με την Πολιτεία».

Θέμα ημερών κρίνεται επίσης, η ολοκλήρωση του σχετικού σχεδίου νόμου, το οποίο θα δοθεί στην Επιτροπή Διαλόγου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Πάντως, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η αποστολή του Οικουμενικού Πατριαρχείο στην Αθήνα.

Όπως έχει ήδη ανακοινώσει το Φανάρι, αντιπροσωπεία του θα μεταβεί στην Αθήνα προκειμένου να έχει συνομιλίες τόσο με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, όσο και με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμο.

Η αντιπροσωπεία θα απαρτίζεται από τον Μητροπολίτη Πριγκηποννήσων, Δημήτριο, τον Μητροπολίτη Γαλλίας, Εμμανουήλ και τον Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου, Αμφιλόχιο, ενώ εκ μέρους των Επαρχιών Κρήτης και Δωδεκανήσου, το «παρών» θα δώσουν ο Μητροπολίτης Αδριανουπόλεως, Αμφιλόχιος, και ο Αρχιμανδρίτης, Ιωακείμ.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.