ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΡΑΤΟΣ: Συζητήθηκαν για δεύτερη συνεδρίαση στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής για την Αναθεώρηση του Συντάγματος τα άρθρα που αφορούν στις σχέσεις με την Εκκλησία και τον πολιτικό όρκο, με τους εισηγητές της κυβέρνησης να τονίζουν ότι δεν συντρέχει λόγος αναθεώρησής τους.

«…Το θέμα της θρησκευτικής ελευθερίας και της θρησκευτικής ουδετερότητας εξασφαλίζεται απόλυτα από το άρθρο 13 … Άρα, αν τυχόν πάμε σε μια αλλαγή αυτού του άρθρου, στην ουσία ανατρέπουμε και εισερχόμεθα στα εσωτερικά της ίδιας της λειτουργίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, κάτι το οποίο νομίζω ότι τουλάχιστον σήμερα δεν πρέπει να κάνουμε», δήλωσε ο βουλευτής Έβρου, της Νέας Δημοκρατίας κ. Σταύρος Κελέτσης.

Δευτέρα και Τρίτη συνήλθε η Διαρκής Ιερά Συνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος υπό την προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Κατά τη συνεδρίαση τέθηκε επί τάπητος το θέμα με το μάθημα των Θρησκευτικών, μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους , ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΙΣ, Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος υπογράμμισε ότι σε ό,τι αφορά το μάθημα των θρησκευτικών, «σχετικά με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, η Ιερά Σύνοδος σέβεται απολύτως του θεσμούς, εκφράζει γενικότερη σκέψη σε σχέση με την απόφαση, δέχεται την απόφαση και τώρα βρίσκεται σε μια αναμονή της διαδικασίας της πολιτείας και του αρμοδίου υπουργείου Παιδείας, προκειμένου να εφαρμοστεί η απόφαση» Τόνισε επίσης, ότι δεν συζητήθηκε το θέμα της μη αναγραφής του θρησκεύματος και της ιθαγένειας στα απολυτήρια. Ερωτηθείς για το θέμα της επιτροπής διαλόγου τόνισε ότι αυτό θα συζητηθεί είτε στην επόμενη ΔΙΣ είτε στην Ιεραρχία, προσθέτοντας ότι έως τότε πορευόμαστε ως έχει.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.