«Χρειάζεται ταπεινοφροσύνη και προσευχή, για να μας βοηθήσει ο Θεός να κατανοήσουμε καλύτερα ότι, τόσο η ζωή όσο και η υγεία είναι τα βασικά δώρα του Θεού. Και πρέπει να τα υπερασπιζόμαστε, να τα φροντίζουμε και να ευχαριστούμε τον Θεό» δήλωσε ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ, στο πλαίσιο λιτής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο Πατριαρχικό Μέγαρο για τα ονομαστήριά του, παρουσία κυβερνητικών στελεχών.

«Στις σχέσεις Κράτους-Εκκλησίας υπάρχει ακόμη ανάγκη για περισσότερη διαβούλευση και συνεργασία, επειδή οι πιστοί μας είναι επίσης πολίτες του κράτους, επομένως έχουμε συνυπευθυνότητα για τη ζωή και την υγεία τους», πρόσθεσε ο Πατριάρχης αναφερόμενος στην πανδημία.

Από την πλευρά του υφυπουργός Θρησκευμάτων Βίκτορ Οπάσι συνεχάρη τον Μακαριώτατο «για τις προσπάθειές του (…) για τη δημιουργία μια ουσιαστικής σχέσης μεταξύ του κράτους και της Εκκλησίας, επικεντρωμένη στην ελεύθερη άσκηση της θρησκευτικής πίστης, της θρησκευτικής αυτονομίας και της συνεργασίας με το κράτος σε πνεύμα αμοιβαίου σεβασμού».

Ο κ.Οπάσι διευκρίνισε ότι οι περιορισμοί που έχουν υιοθετηθεί από τις αρχές εν μέσω πανδημίας, δεν αναφέρονται στην ελευθερία της πίστης, αλλά στις μορφές εκδήλωσης της πίστης στον δημόσιο χώρο».
Υπενθύμισε επίσης ότι για τον λόγο αυτό, η ρουμανική κυβέρνηση δεν συμπεριέλαβε τις θρησκευτικές δραστηριότητες στην κατηγορία των δημοσίων συνελεύσεων. «Αυτό σημαίνει ότι, στην περίπτωση των θρησκευτικών δραστηριοτήτων, δεν ασχολούμαστε με την απαγόρευση, αλλά μόνο με κανόνες φυσικής απόστασης» τόνισε.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.