ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΡΑΤΟΣ: Με την Υπουργό Παιδείας συναντήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος.

Στο Μέγαρο της Αρχιεπισκοπής Αθηνών πραγματοποιείται αυτή την ώρα η συνάντηση της Υπουργού Παιδείας κ. Νίκης Κεραμέως με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο. Την Υπουργό υποδέχθηκε στην είσοδο ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών και ιερείς της Ι. Α. Α, ενώ παρών είναι και ο Γεν. Γραμμ. Θρησκευμάτων κ. Γεώργιος Καλαντζής.

Πριν οδηγηθούν στο γραφείο του Αρχιεπισκόπου η κ. Κεραμέως, κατά τον χαιρετισμό, ασπάστηκε το δεξί χέρι του Μακαριωτάτου σε μία κίνηση που επιδεικνύει και το σεβασμό της στο πρόσωπο του Προκαθημένου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ο Αρχιεπίσκοπος καλωσόρισε την Υπουργό και αναφέρθηκε στην χθεσινή συνάντηση με τον Πρωθυπουργό τονίζοντας πως είναι πολύ ευχαριστημένος, ενώ έκανε λόγο για ανάγκη συνεργασίας. Από την πλευρά της η Υπουργός τόνισε ότι υπάρχει κάθε καλή θέληση από την πλευρά της Πολιτείας η συνεργασία αυτή να είναι γόνιμη, εποικοδομητική και στην βάση μιας ειλικρινούς σχέσης. Η πρόθεση της Κυβέρνησης είναι να ξεκινήσει άμεσα η έναρξη του διαλόγου προκειμένου να συζητήσουμε όλα τα ζητήματα μεταξύ Πολιτείας – Εκκλησίας πάντοτε με σεβασμό στους διακριτούς ρόλους.

Ο Αρχιεπίσκοπος συμπλήρωσε πως η επιτροπή είχε ασχοληθεί με τα θέματα με επιτυχία στο παρελθόν και πρέπει να ενεργοποιηθεί πάλι. Η κ. Κεραμέως υπογράμμισε ότι επιδίωξη της κυβέρνησης είναι η διασφάλιση των υφιστάμενων μισθολογικών ασφαλιστικών συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων των κληρικών.

Φωτογραφία orthodoxia agency

 

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.