Τελέσθηκε η Εξόδιος ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτη πρώην Πειραιώς κυρού Καλλινίκου, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου και πλήθους Ιεραρχών της Εκκλησία της Ελλάδος.

Εν συνέχεια ο αοίδιμος κυρός Καλλίνικος θα ενταφιασθεί Ιερά Συνοδική Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής, στο Πολυδένδρι Αττικής, της οποίας ήταν ιδρυτής και κτίτωρ.

Ο μακαριστός Μητροπολίτης πρώην Πειραιώς κυρός Καλλίνικος (κατά κόσμον Κωνσταντίνος Καρούσος) εγεννήθη την 20η Σεπτεμβρίου του 1926 στο Βαρθολομιό Ηλείας. Ήταν πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Χειροτονήθηκε Διάκονος το 1956 και Πρεσβύτερος το 1959. Διετέλεσε λαικός ιεροκήρυξ στην Ηλεία το 1947, λαικός ιεροκήρυξ και κατηχητής στην Πάτρα το 1948, Ιεροκήρυξ Ι. Ν. Ταξιαρχών Αμαλιείου Ιδρύματος το 1959, Ηγούμενος Ι. Μ. Βαρλαάμ Μετεώρων και Ιεροκήρυξ Τρικάλων 1961. Διηκόνησε ως Ιεροκήρυξ στο Παγκράτι 1962-1975, ενώ διετέλεσε Καθηγητής του Φροντιστηρίου Κατηχητών και Γενικός Διευθυντής των Κατηχητικών σχολείων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών (1967-1980).

Ίδρυσε την Αδελφότητα «Η Χρυσοπηγή», τον Σύνδεσμο Αγάπης «Ο ιερός Χρυσόστομος», την «Πνευματική Διακονία Νεότητας» (με το οικείο Οικοτροφείο) καθώς και την Ιερά Συνοδική Μονή «Παναγία η Χρυσοπηγή» της οποίας διετέλεσε Ηγούμενος έως το 2019. Συνέγραψε πέραν των εβδομήντα (70) βιβλίων θρησκευτικού και πνευματικού περιεχομένου και αρθρογράφησε σε πλείστα περιοδικά και εφημερίδες.

Φανούρης Ευστράτιος
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.