Επιστημονικό συνέδριο «Εκκλησία και Ιστορική Επιστήμη».

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου αναμένεται να αναγνωσθούν οι ακόλουθες διατριβές:

1. «Ο παράγων «Εκκλησία» στην εκτίμηση των βασικών ιστορικών γεγονότων στη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένων κι εκείνων που σχετίζονται με τις επαναστατικές αναταραχές του 20ού αιώνα, στην επιστημονική έρευνα, τη λαϊκή επιστήμη, την εκπαιδευτική αλλά και τη βιβλιογραφία αναφοράς, που δημιούργησαν οι ιστορικοί» ·

2. «Λαμβάνοντας υπόψη τη γνώμη της Εκκλησίας για τα πιο σημαντικά ιστορικά γεγονότα και τις κύριες διαδικασίες» ·

3. «Ο διάλογος της Εκκλησίας με την επιστημονική κοινότητα, σήμερα, ως αναγκαιότητα και ως προοπτική βελτίωσης και για τις δύο πλευρές» ·

4. «Η εξέλιξη της ιστορικής γνώσης προς την κατεύθυνση της απαλλαγής από μύθους, ιδεολογικά δόγματα και ξεπερασμένες έννοιες των επαναστάσεων ως «κινητήρες προόδου», «μεγάλες πράξεις κοινωνικής απελευθέρωσης» και ούτω καθεξής. Η σημασία της αποκάλυψης της καταστροφικής φύσης των κοινωνικών κατακλυσμών που αναπτύχθηκαν σε επαναστατικό έδαφος».

Στο συνέδριο συμμετέχουν οι:

Alexander Vladimirovich Shchipkov – Πρώτος Αναπληρωτής Πρόεδρος του Συνοδικού Τμήματος Σχέσεων της Εκκλησίας με την Κοινωνία και τα ΜΜΕ, Διδάκτωρ Πολιτικών Επιστημών, Υποψήφιος Φιλοσοφικών Επιστημών.
Volodikhin Dmitry Mikhailovich – Βοηθός Πρόεδρος του Συμβουλίου του Εκδοτικού Οίκου της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, Καθηγητής της Σχολής Ιστορίας, Κρατικό Πανεπιστήμιο της Μόσχας, Διδάκτωρ Ιστορικών Επιστημών.
Π. Vladimir Vigilyansky – Ηγούμενος του Ναού της Αγίας Μάρτυρος Τατιανής στο Κρατικό Πανεπιστήμιο της Μόσχας.
Reshetnikov Leonid Petrovich – Αναπληρωτής Πρόεδρος της Εταιρείας για την Ανάπτυξη της Ρωσικής Ιστορικής Εκπαίδευσης «Δικέφαλος αετός», Στρατηγός SVR (συνταξιούχος), Υποψήφιος Ιστορικών Επιστημών.
Nikiforov Evgeny Konstantinovich – Πρόεδρος της Αδελφότητας του Ράντονεζ·
Alekseev Sergei Viktorovich – Επικεφαλής της Ιστορικής και Εκπαιδευτικής Εταιρείας «Radetel», αρχισυντάκτης της ετήσιας «Ιστορικής Επισκόπησης», Καθηγητής του Κρατικού Ινστιτούτου Πολιτισμού της Μόσχας, Ιατρός Ιστορικών Επιστημών.
Eliseeva Olga Igorevna – Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Κρατικού Ινστιτούτου Πολιτισμού της Μόσχας, Υποψήφιος Ιστορικών Επιστημών.
Eliseev Gleb Anatolyevich – μέλος του συντακτικού συμβουλίου του περιοδικού «Historical Review», Υποψήφιος Ιστορικών Επιστημών.
Muzafarov Alexander Azizovich – Διευθυντής του Κέντρου Πληροφοριών και Κοινωνιολογικών Προγραμμάτων του Ιδρύματος Ιστορικών Προοπτικών.
Irtenina Natalia Valeryevna – συγγραφέας, νικητής του λογοτεχνικού διαγωνισμού «Νέα Βιβλιοθήκη» που ιδρύθηκε από το Εκδοτικό Συμβούλιο της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.