Σε άδεια έβγαλαν ο πατέρας Αναστάσιος που λίγες ημέρες πριν παρακινούσε του πιστούς στη Φλώρινα να μη φορούν μάσκα.

Την άδεια έδωσε ο Μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαία, Θεόκλητος λίγες ημέρες μετά τον σάλο που προκάλεσε η ανακοίνωση που τοιχοκόλλησε έξω από τον ιερό ναό Αγίου Γεωργίου Φλώρινας τονίζοντας πως «στον ιερό και αγιασμένο οίκο του Θεού δεν επιτρέπεται να φοράμε μάσκα γιατί δείχνει ασέβεια και ολιγοπιστία».

Η ανακοίνωση που προκάλεσε αντιδράσεις

«Εγώ εκτελώ εντολή της Ιεράς Συνόδου, η οποία ενέκρινε όλες τις αποφάσεις της κυβέρνησης για το θέμα του κορωνοϊού. Επομένως, κοινοποίησα την εντολή της Συνόδου σε όλους τους ιερείς της μητρόπολής μου και τους παρακάλεσα να φοράνε τις μάσκες. Τι αδιαπραγμάτευτο είναι ότι από τη Θεία Κοινωνία δεν προέρχεται αρρώστια. Δυστυχώς, αυτός ο ιερέας, καλός ιερέας, εγώ τον χειροτόνησα, ήταν αξιωματικός πρώτα. Τον παρακάλεσα όταν άρχισε να απαγορεύει τις μάσκες στις εκκλησίες να κάνει ό,τι λέει η Σύνοδος. Εκείνος επιμένει κι έβαλε και ταμπέλες έξω από την Εκκλησία ότι απαγορεύεται να φορούν μάσκα μέσα στον ιερό ναό, είναι ασέβεια κ.λπ.», δήλωσε ο Μητροπολίτης στον ΑΝΤ1 και συνέχισε:

«Ήρθε η αστυνομία και μου είπαν ότι θα αναγκαστούν αν τον στείλουν στον εισαγγελέα. Εγώ τον κάλεσα και του είπα ‘πρέπει να σε απαλλάξω, για να μην πας στον εισαγγελέα, πρέπει να κάνεις μια υποχώρηση. Θα σε παρακαλέσω πάρε μια άδεια τώρα και μετά βλέπουμε’. Υπάκουσε σε αυτό».

Όπως είπε μάλιστα, αρκετοί ήταν οι πιστοί που πειθάρχησαν στην εντολή του συγκεκριμένου ιερέα να μην φορούν μάσκα.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.