Με βαθιά θλίψη παρακολουθήσαμε την εξέλιξη της σύγκρουσης μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας και τώρα γινόμαστε μάρτυρες της Ρωσικής επίθεσης στην Ουκρανία. Θρηνούμε για την έναρξη των εχθροπραξιών και μαζί με τους αδελφούς και τις αδελφές μας στην Ουκρανία και σε ολόκληρο τον Ορθόδοξο κόσμο, προσευχόμαστε για ειρήνη και δεόμαστε στον Θεό για βοήθεια, για ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου και να ξεπεραστεί αυτή η δυστυχία.

Απευθύνουμε έκκληση στους αρμόδιους για τις λήψεις των αποφάσεων, στους Ορθοδόξους στην Ρωσία και την Ουκρανία, καθώς και τους πνευματικούς ηγέτες τους, να κάνουν τα πάντα για να τερματιστούν τα δεινά, να αποτρέψουν την κλιμάκωση των συγκρούσεων και να επιτευχθεί η ειρήνη.

Ο πόλεμος πάντα προκαλεί πόνο στους αθώους. Επομένως, η επιδιώξη της ειρήνης είναι το θέλημα του Θεού. Εν μέσω της καταστροφής, προσευχόμαστε στον φιλάνθρωπο Θεό, γιατί «τοῦ Κυρίου ἡ σωτηρία, καὶ ἐπὶ τὸν λαόν σου ἡ εὐλογία σου» (Ψαλμός 3:9). Καλούμε όλους να προσευχηθούν για όσους υποφέρουν εξαιτίας του πολέμου και όσους ευθύνονται για όσα συμβαίνουν εξαιτίας των αποφάσεων τους.

Ο Χριστός αναφέρει: «᾿Αλλὰ ὑμῖν λέγω τοῖς ἀκούουσιν· ἀγαπᾶτε τοὺς ἐχθροὺς ὑμῶν, καλῶς ποιεῖτε τοῖς μισοῦσιν ὑμᾶς» (Κατά Λουκάν 6:27). Όταν το αναφέρει ο Κύριος, δεν οφείλουμε να αγαπάμε τους εν Χριστώ αδελφούς και αδελφές μας; Είμαστε βαθιά πληγωμένοι από το γεγονός ότι οι Ορθόδοξοι πιστοί στην Ρωσία και την Ουκρανία βρίσκονται σε πόλεμο.

Παρατηρώντας τα δεινά και την πραγματικότητα του πολέμου, εναποθέτουμε την ελπίδα μας στο έλεος του Θεού. «Σὺ γὰρ γινώσκεις τὸν ὀνειδισμόν μου καὶ τὴν αἰσχύνην μου καὶ τὴν ἐντροπήν μου· ἐναντίον σου πάντες οἱ θλίβοντές με. ὀνειδισμὸν προσεδόκησεν ἡ ψυχή μου καὶ ταλαιπωρίαν, καὶ ὑπέμεινα συλλυπούμενον, καὶ οὐχ ὑπῆρξε, καὶ παρακαλοῦντας, καὶ οὐχ εὗρον.» (Ψαλμός 68:20-21).

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.