«Χρειάζεται ο χωρισμός της Μητροπόλεως ώστε να μπορέσει να διαποιμανθεί ο λαός καλύτερα», επισημαίνει η Ουρανία Λανάρα σε επιστολή της στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η τ. Γενική Επιθεωρήτρια Μ.Ε.-φιλόλογος με την σημαντική επι δεκαετίες προσφορά στα εκκλησιαστικά δρώμενα υπογραμμίζει στον Πρωθυπουργό τους λόγους της αναγκαιότητας ίδρυσης Μητροπόλεως με έδρα το Αγρίνιο.

«Κι εμείς οι Αγρινιώτες καυχόμαστε για το Μεσολόγγι, όπως κάθε γνήσιος άνθρωπος. Δεν πρόκειται λοιπόν να χάσει τίποτε από την αίγλη του, με τη δημιουργία ξεχωριστής Μητροπόλεως με έδρα το Αγρίνιο», υπογραμμίζει.

Η επιστολή:

Εξοχώτατε κύριε πρωθυπουργέ,

Είμαι γέννημα και θρέμμα της πόλεως του Αγρινίου. Διάγω την ενάτη δεκαετία της ζωής μου και γνωρίζω πολύ καλά, ότι είναι από πολλά χρόνια βαθειά η επιθυμία των συμπολιτών μου να δημιουργηθεί Μητρόπολις με έδρα το Αγρίνιο.

Με μεγάλη χαρά μάθαμε ότι προσφάτως η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, διαπιστώνοντας την επιτακτική ανάγκη χωρισμού της τεραστίας Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας και το δίκαιο αίτημα των κατοίκων του Αγρινίου, πρότεινε στην Κυβέρνηση τη δημιουργία Μητροπόλεως με έδρα το Αγρίνιο.

Διαβάσαμε δε στον τοπικό τύπο ότι η Εξοχότης Σας δεν είχε αντίρρηση σε αυτό αρκεί να μην υπάρξει από πουθενά διαφωνία.

Διαφωνία όμως υπήρξε από την Ιερά Πόλη Μεσολογγίου. Δε γνωρίζω ακριβώς από ποιους παράγοντας. Το διαβάσαμε όμως στον τοπικό τύπο. Αλλά, προς τι;

Το Μεσολόγγι είναι ένα και μοναδικό στον κόσμο.

Το Μεσολόγγι έχει τους εξοδίτες του. Θαύμα θαυμάτων!

Το Μεσολόγγι έχει τον Χρήστο Καψάλη και τον δαυλό του!

Έχει τον Ιωσήφ Ρωγών! Έχει τον τύμβο των ηρώων του! Έχει έναν Μπάιρον και ένα τεράστιο φιλελληνικό κίνημα, που δημιουργήθηκε στην Ευρώπη μετά την Έξοδο. Έχει έναν Παλαμά!

Έχει -πάνω απ’ όλα- έναν Διονύσιο Σολωμό με το «Βάστα, καημένο Μεσολόγγι» και, κυρίως, με το αριστούργημά του, τους Ελεύθερους Πολιορκημένους», που το έκανε αθάνατο.

Είναι η Ιερά Πόλις! Είναι η πρωτεύουσα του νομού μας!

Κι εμείς οι Αγρινιώτες καυχώμαστε για το Μεσολόγγι, όπως κάθε γνήσιος άνθρωπος. Δεν πρόκειται λοιπόν να χάσει τίποτε από την αίγλη του, με τη δημιουργία ξεχωριστής Μητροπόλεως με έδρα το Αγρίνιο.

Κύριε Πρωθυπουργέ, είναι απαραίτητο να γίνει αυτό, γιατί γνωρίζετε πολύ καλά ότι το Αγρίνιο είναι μία πολύ μεγάλη επαρχιακή πόλις, με τέσσερα τμήματα ΑΕΙ και ο νομός μας είναι από τους μεγαλύτερους.

Χρειάζεται ο χωρισμός της Μητροπόλεως ώστε να μπορέσει να διαποιμανθεί ο λαός καλύτερος.

Ελάτε κάποια μέρα στην Πόλη μας, να Σας ξεναγήσει ο Δήμαρχός μας και να μας γνωρίσετε καλύτερα.

Σας ευχαριστώ πολύ, που διαβάσατε την επιστολή μου.

Σας χαιρετώ με εξαιρετική εκτίμηση

Ουρανία Ανδρ. Λανάρα

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.