Επείγον εγκύκλιο σημείωμα με θέμα: «Εμβολιασμός ιερέων για την νόσο covid-19», εξέδωσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ.Ιγνάτιος. Όπως επισημαίνει, οι πρόσφατες απώλειες δύο ιερέων της τοπικής μας Εκκλησίας είναι αυτές που μεγιστοποίησαν «την θλίψη και στενοχωρία μου για την εκδημία των δύο αδελφών μας και ιδιαίτερα του συμπρεσβυτέρου Δημητρίου, για τον οποίο νιώθω ότι δεν έκανα ό,τι θα μπορούσα για μην έχουμε αυτήν την έκβαση. […] Σας απευθύνω πατρική έκκληση και παράκληση όσοι δεν έχετε εμβολιαστεί να το πράξετε, εφόσον βέβαια δεν σας το απαγορεύει ο θεράπων Ιατρός σας».

Ολόκληρο το επείγον εγκύκλιο σημείωμα έχει ως εξής:

«Αγαπητοί μου πατέρες και αδελφοί,

Με αισθήματα θλίψης, συντριβής αλλά και πατρικής ευθύνης, επικοινωνώ μαζί σας, δια του παρόντος Εγκυκλίου Σημειώματός μου, στον απόηχο της Εξοδίου Ακολουθίας του μακαριστού πλέον αδελφού μας π. Δημητρίου Πρασσά. Η ασθένεια του κορωνοϊού covid-19 που ευθύνεται για τον θάνατο πάνω από 13.000 Ελλήνων άγγιξε και την ιερατική μας οικογένεια και μας στέρησε, είναι αλήθεια, δύο εκλεκτούς και καλούς μας ιερείς.

Ο πρώτος, ο π. Ιωάννης Πρασσάς, ευλαβής και δραστήριος εφημέριος στο Γερακάρι Αγιάς, κοιμήθηκε τον περασμένο Νοέμβριο, μετά από πολυήμερη παραμονή στην εντατική διασωληνωμένος, σε ηλικία μόλις 56 ετών και δίχως να αντιμετωπίζει χρόνια προβλήματα υγείας. Για τον π. Ιωάννη μεν, εκείνο τον καιρό, δεν υπήρχε τρόπος προστασίας παρά μόνο τα μέτρα προφύλαξης. Τώρα, όμως, έχουμε το σχετικό εμβόλιο που αποδεικνύεται πλέον στην πράξη και εμπειρικά ότι προφυλάσσει από βαριά νόσηση και θάνατο. Γι αὐτό θεωρούμε κρίμα ότι ο αγαπητός μας π. Δημήτριος δεν είχε εμβολιαστεί, με αποτέλεσμα, καθώς φαίνεται, ο οργανισμός του να μην μπορέσει να αντιμετωπίσει τον φονικό ιό.

Βέβαια, «εάν τε ουν ζώμεν εάν τε αποθνήσκωμεν, του Κυρίου εσμέν» (Ρωμ. 14, 8). Αλοίμονο, όμως, εάν η αλήθεια αυτή της πίστεώς μας γίνει άλλοθι για να πάψουμε να φροντίζουμε την σωματική μας υγεία και το θεόσδοτο δώρο της ζωής!

Πάνω από όλα είμαι πνευματικός σας Πατέρας. Συχνά σας επαναλαμβάνω να προσέχετε τον εαυτό σας και ότι αισθάνομαι υπεύθυνος για εσάς. Δεν σας κρύβω ότι η ευθύνη αυτή μεγιστοποίησε την θλίψη και στενοχωρία μου για την εκδημία των δύο αδελφών μας και ιδιαίτερα του συμπρεσβυτέρου Δημητρίου, για τον οποίο νιώθω ότι δεν έκανα ό,τι θα μπορούσα για μην έχουμε αυτήν την έκβαση.

Για τον λόγο αυτό, σας απευθύνω πατρική έκκληση και παράκληση όσοι δεν έχετε εμβολιαστεί να το πράξετε, εφόσον βέβαια δεν σας το απαγορεύει ο θεράπων Ιατρός σας. Αρχικά, μπορεί όλοι να είχαμε φόβους η επιφυλάξεις. Τα δεδομένα, όμως, πλέον δεν επιδέχονται καμίας αμφισβήτησης και συνωμοσιακής θεωρίας. Το ενδεχόμενο παρενεργειών από τον εμβολιασμό δεν μπορεί να σταθμιστεί με το αυξημένο ενδεχόμενο νόσησης και θανάτου. Με τον εμβολιασμό προστατεύουμε τον εαυτό μας και αναμφίβολα συμβάλλουμε στο κοινό καλό.

Πέρα από την θερμή και επαναλαμβανόμενη πατρική μου σύσταση να εμβολιαστείτε δεν μπορώ βέβαια να αναγκάσω κάποιον από εσάς να το πράξει. Ο καθένας μας είναι ελεύθερος να πράξει ό,τι θεωρεί σωστό. Στη συνέχεια, όμως, ο καθένας μας αναλαμβάνει την ευθύνη των ελεύθερων επιλογών του.

Σας παρακαλώ, ωστόσο, και σε εφαρμογή και όσων προβλέπονται πλέον από την Πολιτεία, να με ενημερώσετε όλοι εάν έχετε εμβολιαστεί η όχι. Συγκεκριμένα, εντός δύο ημερών από της λήψεως του παρόντος, καλείσθε όλοι να αποστείλετε στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της Μητροπόλεως, είτε το Πιστοποιητικό Εμβολιασμού, είτε το Πιστοποιητικό νόσησης, είτε Βεβαίωση Ιατρού που αποτρέπει τον εμβολιασμό.

Για όσους επιλέξουν να μην εμβολιαστούν είναι αυστηρώς υποχρεωτικό να διενεργούν κάθε εβδομάδα διαγνωστικό έλεγχο (rapid test) και να αποστέλλουν έως την Παρασκευή τα αποτελέσματα, επίσης, στο mail της Μητροπόλεως. Δεν χωρεί καμία αμέλεια στην τήρηση αυτής της υποχρέωσης. Σε περίπτωση μη τήρησης θα υπάρχουν κυρώσεις.

Πατέρες μου,

Ως υπεύθυνος πνευματικός σας πατέρας, σας έγραψα τα παραπάνω, με σκοπό και με την ελπίδα να μη θρηνήσουμε την απώλεια άλλου αδελφού μας. Ας αξιοποιήσουμε ό,τι μας προσφέρει ο Θεός δια της επιστήμης για να συνεχίσουμε να Τον δοξάζουμε και να Τον υπηρετούμε. Επικαλούμαι σε όλους την Χάρη και τον φωτισμό του Αγίου Πνεύματος.

Μετά θερμών πατρικών ευχών και αγάπης,

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΣΑΣ

† Ο ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ ΙΓΝΑΤΙΟΣ »

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.

3 Σχόλια

Νεότερο
Καλύτερο Νεότερο Παλαιότερο
1

Μόνο ντροπή και θλίψη για την Εγκύκλιο. Ο Δεσπότης αναγνωρίζει το δικαίωμα της ελεύθερης επιλογής αλλά.... όποιος δεν πράξει κατά το Νόμο, θα υποστεί τις κυρώσεις!!! Ποιό Νόμο δέσποτά μου; Των αφορισμένων που είναι και παράνομος και ανισυνταγματικος; Ή του διαβόλου που οδηγεί τη Μεγάλη Επανεκκίνηση; Ποιόν υπηρετείς, τον Καίσαρα ή τον Χριστό; Εσένα ποιός σου δωσε το δικαίωμα να επέμβεις στη ζωή των ανθρώπων;;; Δεν αξίζεις την ιερωσύνη, δεν αξίζεις καμία πνευματική πατρότητα....

2

Απλά τραγικός.

3

Αιωνία η Μνήμη των Ιερέων Ιωάννη και Δημητρίου Και Ο Χριστός, Η Παναγία, Οι Άγγελοι, Οι Άγιοι Να τους Υποδεχθούν Στην Ουράνια Του Θεού Βασιλεία. Κύριε Δημητριάδος Ιγνάτιε αν ο εμβολιασμός , δεν είναι υποχρεωτικός, γιατί στέλνετε εγκύκλιο? Αλλά ακόμα και αν είναι υποχρεωτικός δεχτείτε το, κάποιοι δεν θα εμβολιαστούν ΠΟΤΕ. Και μην λέτε ΨΕΜΑΤΑ κύριε Μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνάτιε,στον Διδάκτωρ Μοριακής Ανοσολογίας Δημήτρη Αντωνίου ήρθε ΕΡΕΥΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΟΤΙ ΟΙ ΘΑΝΑΤΟΙ ΑΠΟ ΚΟΡΩΝΑΪΌ ΑΝΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΕ 800 ΕΝΩ ΑΠΌ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ ΣΕ 400.000. Ο κύριος Αντωνίου έκανε την παρουσίαση αυτή στο Mega ή στο ANT1. Αλλά και η κυρία Παγώνη είπε στο Star , ότι τον κορωναϊό ,τον κολλούν και εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι , οπότε και οι δύο πρέπει να τηρούν τα μέτρα προστασίας. ΟΠΌΤΕ ΜΗΝ ΛΕΤΕ ΨΈΜΑΤΑ κύριε Μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνάτιε. Αλλά και αυτό που είπε ο Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης"ΤΩΡΑ ΠΑΛΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΜΙΑ ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΠΟΥ ΒΡΉΚΑΝ ΈΝΑ ΕΜΒΌΛΙΟ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΆΝΕΙ ΚΑΝΕΊΣ ΘΑ ΤΟΝ ΣΦΡΑΓΙΖΟΥΝ". ΤΟ ΞΕΧΑΣΑΤΕ ΑΥΤΟ κύριε Μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνάτιε?