Συνεδριάζει αυτή την ώρα η Ειδική Επιτροπή της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου για την μελέτη θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος Εκκλησίας και Πολιτείας, υπό την προεδρία του μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Ιερόθεου.

Τα μέλη της Επιτροπής, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ethnos.gr, αν και δεν έχουν πάρει ακόμη στα χέρια τους το Σχέδιο Νόμου για τον εξορθολογισµό των σχέσεων Πολιτείας – Εκκλησίας, θα συζητήσουν επί των προτάσεων που είχαν γίνει κατά τη συνάντησή τους, την Πέμπτη 10 Ιανουαρίου, με τον κ. Γαβρόβλου και τον κ. Καϊδατζή.

Σε εκείνη τη συνάντηση ο υπουργός Παιδείας και ο Γενικός Γραμματέας της Κυβέρνησης είχαν παρουσιάσει προφορικά μια επεξεργασμένη πρόταση για την αξιοποίηση της Εκκλησιαστικής Περιουσίας, τις οργανικές θέσεις των ιερέων, την μισθοδοσία του κλήρου και των εκκλησιαστικών υπαλλήλων.

Ωστόσο, όχι κάτι που να «ξεφεύγει» από τις αρχικές προτάσεις της κυβέρνησης, όπως και το σύνολο του νομοσχεδίου, όπως είχαν αποκαλύψει τότε πηγές στο ethnos.gr. Ουσιαστικά οι βασικοί πυλώνες του νομοσχεδίου είναι τα 15 σημεία της «πρόθεσης για συμφωνία» Εκκλησίας – Πολιτείας.

Βέβαια, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, τις τελευταίες μέρες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη παρασκηνιακές διαβουλεύσεις από πλευράς κυβέρνησης και Εκκλησίας για να βρεθεί η «χρυσή» τομή κυρίως στο ζήτημα της μισθοδοσίας του κλήρου και των εκκλησιαστικών υπαλλήλων.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.