Συνεχίζονται σήμερα για δεύτερη ημέρα οι εργασίες της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, με τη νέα της σύνθεση. Πρόκειται για την πρώτη συνεδρίαση της 163ης περιόδου υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Η συζήτηση για τις σχέσεις εκκλησίας -πολιτείας κυρίως σε ό,τι αφορά το μισθολογικό και εργασιακό καθεστώς των Κληρικών αλλά και τη διαχείριση της εκκλησιαστικής περιουσίας συνεχίζεται σε άλλη βάση.
Όπως διεφάνη από την συνάντηση που είχε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών με τον πρωθυπουργό υπάρχει η βούληση για την επίλυση των εν λόγω προβλημάτων.

Σε ό,τι αφορά το θέμα των θρησκευτικών η νέα υπουργός Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως έχει δεσμευτεί ότι θα «ακούσει» την εκκλησία, ενώ αναφορικά με το θέμα του ποινικού κώδικα μένει να διαφανεί αν τα θέματα τα οποία έχει επισημάνει η Ιεραρχία θα περιληφθούν στις νέες αλλαγές .
Οι τροποποιημένες διατάξεις που ουσιαστικά κατήργησαν μεταξύ άλλων την καθύβριση των Θείων και την περιύβριση των νεκρών έχουν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις με την Εκκλησία της Ελλάδος να διαφωνεί.

Αναφορικά με το θέμα της Ουκρανικής Αυτοκεφαλίας, στην τελευταία της συνεδρίαση η προηγούμενη ΔΙΣ αποφάσισε να δώσει το πράσινο φως στον Αρχιεπίσκοπο να χειριστεί το θέμα εν λευκώ, αναγνωρίζοντας παράλληλα το δικαίωμα της Α.Θ.Π του Οικουμενικού Πατριάρχη στην παραχώρηση του Αυτοκεφάλου.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.