Ολοκληρώθηκε πριν λίγο η σημερινή συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου. Αύριο θα συνεχιστούν οι εργασίες και αναμένεται να ανακοινωθούν οι αποφάσεις

Σύμφωνα με πληροφορίες, τη σημερινή συνεδρίαση, απασχόλησε μεταξύ άλλων, το θέμα των ψευδών ειδήσεων αλλά και η τέλεση του αγιασμού των υδάτων κατά την ημέρα των Θεοφανείων.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΙΣ, Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας έχει προαναγγείλει ότι η σημερινή συνεδρίαση θα ασχοληθεί με τον τρόπο με τον οποίο εορτάστηκαν τα Θεοφάνεια σε κάποιες Μητροπόλεις, αλλά και με πρόστιμα που υπεβλήθησαν από τις αρχές σε μεμονωμένες περιπτώσεις.

Υπενθυμίζεται ότι όπως είχε αποφασιστεί από τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο, η γιορτή των Θεοφανείων και ο Μέγας Αγιασμός με τον καθαγιασμό των υδάτων θα τελούνταν εντός των Ιερών Ναών και δεν θα πραγματοποιούνταν λιτανείες, πομπές ή και τελετές ευλογίας των υδάτων σε εξωτερικούς χώρους.

Μέγα ζητούμενο για τις επόμενες ημέρες, ή εβδομάδες είναι πότε θα αποφασιστεί εκ νέου το άνοιγμα των ναών έστω και με τους περιορισμούς που ίσχυσαν κατά τις ημέρες των εορτών των Χριστουγέννων.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.