Συνήλθε σήμερα Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019, στην τρίτη ημέρα της εκτάκτου Συγκλήσεώς της, η Ιερά Συνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, στην Αίθουσα Συνεδριών της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας.

Μετά από έκτακτη ολιγόλεπτη Συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, τοποθετήθηκαν:

α. Στην θέση του Αρχιγραμματέως της Ιεράς Συνόδου, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Φιλόθεος Θεοχάρης, μέχρι πρότινος Α’ Γραμματεύς – Πρακτικογράφος της Ιεράς Συνόδου.

β. Στην θέση του Α’ Γραμματέως – Πρακτικογράφου, ο μέχρι πρότινος Β’ Γραμματεύς – Πρακτικογράφος, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Ιερώνυμος Κάρμας.

γ. Στην θέση του Β’ Γραμματέως – Πρακτικογράφου, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Δωρόθεος Πάπαρης.
Στην αίθουσα Συνεδριών της Ιεράς Συνόδου ανεγνώσθη μετά την προσευχή ο Κατάλογος των συμμετεχόντων Ιεραρχών και διεπιστώθη απαρτία.
Κατόπιν επικυρώθηκαν τα Πρακτικά της χθεσινής Συνεδρίας.

Εν συνεχεία, σύμφωνα με την Ημερησία Διάταξη, άρχισε η ψηφοφορία για την πλήρωση της θέσεως Βοηθού Επισκόπου στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, με τον τίτλο της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Ευρίπου, σύμφωνα με τους Ιερούς Κανόνες και τις διατάξεις του άρθρου 44 του Νόμου 4521/2018.

Επί συνόλου 75 ψηφισάντων έλαβαν:

1) Αρχιμανδρίτης κ. Χρυσόστομος Παναγόπουλος ψήφους 57,
2) Αρχιμανδρίτης κ. Φιλόθεος Νικολάκης ψήφους 2,
3) Αρχιμανδρίτης κ. Στέφανος Σταυρακάκης ψήφο 1.
Ευρέθησαν και 13 λευκές και 2 άκυρες ψήφοι.
Βοηθός Επίσκοπος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, με τον τίτλο της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Ευρίπου, εξελέγη ο Αρχιμανδρίτης κ. Χρυσόστομος Παναγόπουλος.
Ακολούθησε η ψηφοφορία για την εκλογή Βοηθού Επισκόπου της Ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου, με τον τίτλο της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Κεγχρεών.
Επί συνόλου 75 ψηφισάντων, ο Αρχιμανδρίτης κ. Αγάπιος Δρίτσας έλαβε ψήφους 61.

Ευρέθησαν και 13 λευκές ψήφοι και 1 άκυρη.

Βοηθός Επίσκοπος της Ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου, με τον τίτλο της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Κεγχρεών, εξελέγη ο Αρχιμανδρίτης κ. Αγάπιος Δρίτσας.
Ακολούθησε η ψηφοφορία για την εκλογή Βοηθού Επισκόπου της Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας, με τον τίτλο της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Τεγέας.
Επί συνόλου 74 ψηφισάντων έλαβαν:

1) Αρχιμανδρίτης κ. Θεόκλητος Ντούλιας ψήφους 52,
2) Αρχιμανδρίτης κ. Ιουστίνος Τσαγκούρης ψήφους 2.

Ευρέθησαν και 19 λευκές ψήφοι και 1 άκυρη.

Βοηθός Επίσκοπος της Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας, με τον τίτλο της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Τεγέας, εξελέγη ο Αρχιμανδρίτης κ. Θεόκλητος Ντούλιας.
Η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας ασχολήθηκε επίσης με την ψήφιση Κανονισμών.
Μετά το πέρας της Συνεδριάσεως, ακολούθησαν τα Μικρά Μηνύματα των νεοεκλεγέντων Επισκόπων στην αίθουσα Συνεδριών της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας.

Κατά την κρατούσα Εκκλησιαστική Τάξη, οι Εψηφισμένοι Επίσκοποι Ευρίπου κ. Χρυσόστομος, Κεγχρεών κ. Αγάπιος και Τεγέας κ. Θεόκλητος, έδωσαν εν συνεχεία το Μέγα Μήνυμα εντός του Καθολικού της Ιεράς Μονής Πετράκη, χοροστατούντος του Μακαριωτάτου Προέδρου, Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, παρουσία πολλών Ιεραρχών, Κληρικών και Λαϊκών Χριστιανών.
Οι χειροτονίες των Εψηφισμένων Επισκόπων θα τελεσθούν ως εξής:

– Τήν Κυριακή 24 Μαρτίου ε.έ., στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Αιγάλεω, η χειροτονία του Εψηφισμένου Επισκόπου Ευρίπου κ. Χρυσοστόμου.

– Τήν Κυριακή 24 Μαρτίου ε.έ., στον Μητροπολιτικό Ναό Αποστόλου Παύλου Κορίνθου, η χειροτονία του Εψηφισμένου Επισκόπου Κεγχρεών κ. Αγαπίου.

– Τήν Κυριακή 24 Μαρτίου ε.έ., στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως, η χειροτονία του Εψηφισμένου Επισκόπου Τεγέας κ. Θεοκλήτου.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.