Η εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου για τα εμβόλια, τον κορωνοϊό και τη μετάλλαξη Δέλτα διαβάστηκε σήμερα Κυριακή 25 Ιουλίου 2021 σε εκκλησείς και ιερούς ναούς.

Σήμερα, Κυριακή 25 Ιουλίου 2021, αναγνώστηκε -όπως είχε ανακοινωθεί από την Εκκλησία- σε όλους τους ιερούς ναούς η εγκύκλιος που απέστειλε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος για τον εμβολιασμό, το εμβόλιο, τον κορωνοϊό και τη μετάλλαξη Δέλτα. Υπενθυμίζεται ότι μεταξύ άλλων στο φυλλάδιο στους πιστούς επισημαίνεται πως «το εμβόλιο δεν έχει τσιπάκι».

«Οι χριστιανοί ρωτούν για το εμβόλιο και οι γιατροί μας απαντούν» είναι ο τίτλος της εγκυκλίου «Προς το λαό», η οποία συνίσταται σε 12 ερωτήσεις-απαντήσεις, με σαφείς διευκρινίσεις για όλες τις απορίες που μπορεί να διατυπωθούν από τους πιστούς.

Στόχος της συγκεκριμένης ενημέρωσης είναι να πειστούν όσοι πολίτες είναι ανεμβολίαστοι να κλείσουν το ραντεβού τους για τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού.

Ειδικότερα, δίνεται απάντηση εάν ο εμβολισμός προστατεύει από τη μετάλλαξη Δέλτα. «Όλα τα εμβόλια προσφέρουν υψηλή προστασία για την αποφυγή σοβαρής νόσησης, διασωλήνωσης και θανάτου, όπως και για την πιθανότητα να νοσήσει κάποιος και να μπει στο νοσοκομείο. Η υψηλή αυτή προστασία ισχύει και για τη μετάλλαξη Δέλτα» τονίζεται χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με την περίπτωση να χρειαστεί τρίτη ή και τέταρτη δόση εμβολιασμού μετά τον αρχικό, η απάντηση είναι: «Δεν γνωρίζουμε ακόμη εάν τα πλήρως εμβολιασμένα άτομα θα χρειαστούν επιπλέον αναμνηστικές δόσεις επειδή ακόμη μαθαίνουμε πόσο διαρκεί η ανοσία μετά τη νόσηση».

Ιερά Σύνοδος: Το εμβόλιο για κορωνοϊό δεν περιέχει εμβρυϊκά κύτταρα

Επίσης, η εγκύκλιος από την Ιερά Σύνοδο για τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού, που αναγνώστηκε σήμερα στις εκκλησίες και τους ιερούς ναούς, απαντά στο επιχείρημα ορισμένων ότι το εμβόλιο περιέχει εμβρυϊκά κύτταρα.

«Κανένα από τα εμβόλια Covid-19 που χρησιμοποιούνται στη χώρα μας δεν περιέχει εμβρυϊκά κύτταρα» είναι η απάντηση, ενώ παράλληλα επισημαίνεται πως «το εμβόλιο δεν επιδρά στην προσωπικότητα του εμβολιαζόμενου ατόμου».

Επιπρόσθετα, σε άλλη απάντηση τονίζεται: «Τα εμβόλια έναντι της Covid-19 δεν περιέχουν μικροτσίπ. Αυτά είναι εξωπραγματικές θεωρίες, οι οποίες βασίζονται σε μία λανθασμένη εκστρατεία παραπληροφόρησης που πραγματοποιείται στο διαδίκτυο».

Εξάλλου, η ΔΙΣ προσθέτει ότι «τα σύγχρονα δεδομένα δείχνουν ότι τα εμβόλια που χρησιμοποιούνται κατά του κορωνοϊού είναι ασφαλή».

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.