Στη νέα ΔΙΣ που συνεδριάζει από αύριο Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2021 πρόκειται να συζητηθεί το ζήτημα για τις ενέργειες των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά και Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Σεραφείμ.

Στην Ιεραρχία ο Μητροπολιτης Μάνης ζήτησε για το μείζον όφελος της Εκκλησίας να μην γίνουν ανακρίσεις και δίκη, κατά των Μητροπολιτών Αιτωλίας Κοσμά και Κύθηρων Σεραφείμ.

Εαν και δεν προβλέπεται κάτι αξιόποινο από το Εκκλησιαστικό Δίκαιο, ωστόσο, πηγές κοντά στο περιβάλλον διαβεβαιώνουν του Αρχιεπισκόπου ότι οι κύριοι Σεραφείμ και Κοσμάς θα τιμωρηθούν ως ένα μήνυμα-προειδοποίηση σε ολόκληρο τον κλήρο

Υπενθυμίζεται πως οι Μητροπολίτες Κυθήρων και Αιτωλίας παραπέμπονται για απειθαρχία, ηθική αυτουργία για απειθαρχία των πιστών σε σχέση προς τις υποδείξεις της Πολιτείας και της Εκκλησίας σε θέματα υγείας, θεολογική πλάνη, καταφρόνηση της προϊσταμένης εκκλησιαστικής αρχής αλλά η συζήτηση σχετίζεται πλέον και με το θέμα των εμβολίων

Το ζήτημα είχε απασχολήσει τη Συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας Ελλάδος στις 11-12 Μαΐου που απεφάσισε να ζητήσει από την Συνοδική Επιτροπή επί των Δογματικών και Νομοκανονικών Ζητημάτων τον σχηματισμό φακέλων και την υποβολή εισηγήσεων περί των επομένων ενεργειών για τους Μητροπολίτες Κυθήρων κ. Σεραφείμ και Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.