ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ: Σε μία προσπάθεια να πέσουν οι τόνεις με τους ιερείς επιδόθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος σε δηλώσεις του αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου. Όπως είπε σε δηλώσεις του «υπάρχει μια διαφορά: άλλο συμφωνία και άλλο πρόθεση να συμφωνήσουμε».

«Τι έγινε χθες; Εχθές έγινε μια ανακοίνωση ότι έχουμε μια καλή πρόθεση να βρούμε λύσεις σε προβλήματα που χρονίζουν σχεδόν έναν αιώνα» διευκρίνισε ο κ. Ιερώνυμος κάνοντας λόγο για καλή διάθεση της πολιτείας.

Ο Αρχιεπίσκοπος έκανε και ειδικά αναφορά στο θέμα των κληρικών που έχουν ξεσηκωθεί μετά το κοινό ανακοινωθέν στο οποίο αναφέρεται ότι δεν θα είναι πλέον δημόσιοι υπάλληλοι, λέγοντας: «Επαναλαμβανω, ο,τι θα κάνουμε, πώς θα γινει το ταμείο θα είναι μέσα οι ιερείς και χωρίς να συγκατατεθούν μες την έννοια του γενικοτερου συμφέροντος όχι μόνο των ιερέων, δεν θα γίνει απολύτως τίποτε.

Δεν το κάνουμε για να γίνουμε πλουσιότεροι, αλλά για να μπει τάξη».

Παράλληλα επανέλαβε τον χαρακτηρισμό «παραμύθι» για τα περί μεγάλου πλούτου χρησιμοποιώντας ξανά την παρομοίωση με το κάρβουνο: «πλούτος σαν κάρβουνο που είναι πεταμένος. Πλούτος που αξιοποιείται δεν υπάρχει.

Δεν θα κάνουμε τίποτε αν δεν καταλήξουμε σε σημείο που θα θέλουν οι ιερείς. Ολα θα αποβλέπουν σε ειρηνική πορεία όλων μας και για το συμφέρον του λαού μας».

Δείτε το βίντεο:

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.