ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ: Στο Διορθόδοξο Κέντρο της Ιεράς Συνόδου, στην Ιερά Μονή Πεντέλης θα πραγματοποιηθεί η Σύγκληση της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, τον προσεχή Οκτώβριο, όπως ανέφερε η ΔΙΣ σε πρόσφατη ανακοίνωση της και εκεί αναμένεται να εκλεγούν οι νέοι Μητροπολίτες Λαγκαδά, Καστορίας, Κιλκισίου και Περιστερίου.

Τα ονόματα που ακούγονται για κάθε μια από τις παραπάνω μητροπόλεις πολλά, αν και στον κύκλο της Εκκλησίας λίγο-πολύ είναι γνωστά. Όσο περνάει όμως ο καιρός αυξάνονται και οι πιέσεις προς τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ενώ τα σενάρια αλλάζουν σε καθημερινή βάση.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή και να δούμε ποια ονόματα είναι στο τραπέζι.

Την Μητρόπολη Λαγκαδά, η οποία δυστυχώς παρουσιάζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα, φαίνεται πως την διεκδικούν οι:

–Μητροπολίτης Βρεσθένης κ. Θεόκλητος,

-ο π. Πλάτωνας Κρικρής της Ιεράς Συνόδου,

– ο π. Σπυρίδων Κατραμάδος επίσης από την Ιερά Σύνοδο. Με πολλούς να κάνουν λόγο πως την θέση του Νέου Μητροπολίτη Λαγκαδά θα πάρει ο Βρεσθένης Θεόκλητος.

Στην Μητρόπολη Καστορίας τα πράγματα είναι λίγο… πολύπλοκα. Από την μια ο Σεβ. Μητροπολίτης Ναυπάκτου έχει αποστείλει σε πολλούς Μητροπολίτες να στηρίξουν έμπρακτα τον Πρωτοσύγκελλο της Μητρόπολης του π. Καλλίνικο Γεωργάτο, ενώ από την άλλη έχουμε και τον Σεβ. Μητροπολίτη Κοζάνης Παύλο ο οποίος επιθυμεί τον Πρωτοσύγκελο π. Χριστοφόρο.

Οι μέχρι τώρα υποψήφιοι φαίνεται πως είναι οι:

– ο π. Βαρθολομαίος Αντωνίου από την Ι. Σύνοδο ο οποίος παρουσίασε πολύ θετικά αποτελέσματα στις εκδηλώσεις της Εκκλησίας για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση,

-ο Πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης π. Ιάκωβος Αθανασίου, τον οποίο επιθυμεί και ο κ. Ανθιμος να καμαρώσει στο Κιλκίς

-ο Κιλκισιώτης π. Ιωαννίκιος Κουλιανόπουλος, παιδί του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου.

Τέλος, για την Μητρόπολη Περιστερίου ακούγονται τα εξής ονόματα:

-ο Γενικός Διευθυντής της Αποστολικής Διακονίας, Επίσκοπος Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος Χαραμαντίδης, τον οποίο πρόσφατα ο Αρχιεπίσκοπος τίμησε ανυψώνοντάς τον σε αρχιερέα.

-ο Γενικός Διευθυντής των Οικονομικών της Εκκλησίας π. Νικόδημος Φαρμάκης, ο οποίος τυγχάνει θετικής αποδοχής της Ιεραρχίας για τα διοικητικά του καθήκοντα.

Ο Πρωτοσύγκελλος Πανοσιολ. Αρχιμ. Επιφάνιος Αρβανίτης

Αρχιμ. Νικόδημος Αθανασίου

-ο Πρωτοσύγκελος του Μεσσηνίας π. Φίλιππος Χαμαργιάς, ένας ικανός κληρικός, που θεωρείται ότι έχει μέλλον και θα επιθυμούσε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος να γίνει Μητροπολίτης.

Φανούρης Ευστράτιος
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.