Τη δημιουργία του «Ταμείου Ανακούφισης της Ελληνικής Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής COVID-19» ως σημαντικό μέρος των προσπαθειών της να στηρίξει όσους έχουν επηρεαστεί από την τρέχουσα πανδημία ανακοίνωσε η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής.

Επιχορηγήσεις έως $ 2,500 θα διατεθούν σε όσους αντιμετωπίζουν ακραίες οικονομικές δυσκολίες ως αποτέλεσμα του COVID-19.

Εμπνευστής της δημιουργίας του Ταμείου είναι ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος, ο οποίος τόνισε για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία:

«Κατά τη διάρκεια αυτής της απελπισμένης περιόδου, πιστεύουμε ότι είναι ευθύνη μας να παρέχουμε, εκτός από την πνευματική μας φροντίδα, υλική υποστήριξη στους αδελφούς και τις αδελφές μας που αντιμετωπίζουν απρόσμενες καταστάσεις. Τώρα έχουμε τη δυνατότητα να παρέχουμε χρηματοδότηση έως $ 500,000, αλλά θέλω να προκαλέσω όλους να βοηθήσουν την Εκκλησία μας να συγκεντρώσει επιπλέον $ 500,000, καθώς αναμένουμε οι συνέπειες της Πανδημίας να επεκταθούν τουλάχιστον μέχρι το τέλος του έτους. Δεσμευόμαστε να βοηθήσουμε ανθρώπους στην καθημερινότητά τους, και είμαστε ευγνώμονες σε όσους θα ενταχθούν στον σκοπό μας.»

Ο Αρχιεπίσκοπος όρισε τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Μηδείας κ. Απόστολο υπεύθυνο της επιτροπής για την έγκριση των αιτήσεων. Όσοι αντιμετωπίζουν οικονομική δυσκολία λόγω της πανδημίας COVID-19, και χρειάζονται έκτακτη βοήθεια με έξοδα όπως ενοίκιο, υποθήκη, κοινόχρηστα, τρόφιμα, φροντίδα παιδιών, ιατρικά, κηδεία ή άλλα ημερήσια έξοδα, μπορούν να υποβάλλουν αίτηση στο Ταμείο Ανακούφισης COVID-19, το οποίο χρηματοδοτήθηκε ιδιωτικά, μέσω της ιστοσελίδας GOARCH https://www.goarch.org/covid19relief.

Όσοι επιθυμούν να συνεισφέρουν στο Ταμείο μπορούν να το κάνουν στο www.goarch.org/covid19/donate

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.