ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΛΒΑΝΙΑΣ: Πραγματοποιήθηκε ευχέλαιο για την ίαση από ασθένειες και την πανδημία Του π. Ηλία Μάκου. Την Κυριακή προ της Χριστού Γεννήσεως στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Ελμπασάν τελέστηκε ευχέλαιο για την ίαση των ασθενειών (ψυχικών και σωματικών) και φυσικά για την προστασία από την πανδημία.

Μάλιστα είναι ενδεικτικό ότι νέοι άνθρωποι προσήλθαν στο μυστήριο, προκειμένου να θωρακίσουν τον εαυτό τους, μέσω της πίστης.

Παράλληλα με την τήρηση των προληπτικών μέτρων, που είναι αναγκαία, και την εφαρμογή των οδηγιών των επιστημόνων, η πίστη σε δύσκολες στιγμές και καταστάσεις προσφέρει παρηγοριά, ενίσχυση, θάρρος, κουράγιο, καθώς παραπέμπει στην αγάπη του Θεού, στην πατρική του πρόνοια και στη θαυματουργική του προστασία.

Στις θλίψεις η πίστη αποδεικνύεται γλυκό βάλσαμο, που χύνεται στις ψυχές και μια θερμή προσευχή ανεβαίνει στον ουρανό…

Ο Μητροπολίτης Ελμπασάν Αντώνιος την Κυριακή προ της Χριστού Γεννήσεως ιερούργησε στο ναό του αγίου Νικολάου.

Κατά το κήρυγμα τονίστηκε το σημαντικό μήνυμα των Χριστουγέννων, που δεν είναι άλλο, από το ότι ο Χριστός ήρθε κοντά μας.

Καταδέχθηκε ο μέγας να γίνει μικρός. Ο πλούσιος πτωχός. Ο επίσημος άσημος. Ο τιμώμενος και υμνούμενος και δοξαζόμενος να καταλήξει περιφρονούμενος και βλασφημούμενος και ατιμαζόμενος.

Ο πανίσχυρος και ένδοξος, με τη δική Του θέληση βρέθηκε στους δρόμους παραπεταμένος.

Μόνος Του το επέλεξε για έναν φιλάνθρωπο σκοπό: Να σώσει τους ανθρώπους από την κατάρα, τη στέρηση, τον ονειδισμό και την καταδίκη. Από το θάνατο τον οικτρό.

Για μένα και για σένα εκούσια συγκαταβαίνει, για να μας δωρίσει αντί της λύπης τη χαρά, αντί του πόνου την ελπίδα, αντί της αγωνίας την ανάπαυση, αντί της γης τον ουρανό.

Την Κυριακή προ των Χριστουγέννων, μνήμη του ιερομάρτυρα Ιγνατίου, εόρτασε τα ονομαστήριά του ο Μητροπολίτης Μπερατίου Ιγνάτιος.

Δέχθηκε τηλεφωνικά, αλλά και μέσω του διαδικτύου πολλές ευχές, γεγονός, που δείχνει το σεβασμό των πιστών προς το πρόσωπό του, αλλά και την αναγνώριση της καλοσύνης του, της ταπεινότητάς του και της προσφοράς του.

Ακολουθεί με συνέπεια και ακρίβεια τη γραμμή αγάπης, που ο Προκαθήμενος Αναστάσιος έχει χαράξει.

Όλο αυτό το διάστημα των 22 και πλέον χρόνων από την επισκοποίησή του, ακούει συνεχώς τα επιφωνήματα «άξιος» από τους πιστούς.

Αγγίζει το ποίμνιό του του με το απαλό βλέμμα του, αλλά και γιατί ό,τι λέει και ό,τι κάνει βγαίνει από μέσα του.

ευχέλαιο για την ίαση από ασθένειες και την πανδημία

Μητροπολίτης Ελμπασάν

Μητροπολίτης Ελμπασάν Αντώνιος

Εκκλησία Αλβανίας ευχέλαιο πανδημία

Μητρόπολη Ελμπασάν ευχέλαιο πανδημία

Μητρόπολη Ελμπασάν πανδημία

Μητρόπολη Ελμπασάν ευχέλαιο

Μητρόπολη Ελμπασάν

πάτερ Ηλίας Μάκος

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.