ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ: Εκατοντάδες πιστοί συρρέουν από το πρωί, στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στην Ασπροβάλτα Θεσσαλονίκης.

Αιτία, μια μορφή παιδιού ή γυναίκας, που εμφανίστηκε ξαφνικά ”ζωγραφισμένη” στο δάπεδο της εκκλησίας το απόγευμα, έπειτα από παράκληση στον ιερό ναό, όπως αναφέρει το volvipress.gr.

Εκατοντάδες πιστοί έχουν συρρεύσει αυτή την ώρα, στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στην Ασπροβάλτα

Αιτία, μια μορφή παιδιού ή γυναίκας, που εμφανίστηκε ξαφνικά ”ζωγραφισμένη” στο δάπεδο της εκκλησίας το απόγευμα, έπειτα από παράκληση στον ιερό ναό.

Προσευχή στον Άγιο Ιούδα το Θαδδαίο

Η Εκκλησία του Αγίου Γεωργίου.

Το 1928 οι πρόσφυγες κάτοικοι με την οικονομική βοήθεια των συμπατριωτών τους της Αμερικής, αντικαθιστούν με πέτρινο, το πλίνθινο σχολείο και κτίζουν την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, στην Ασπροβάλτα, του πολιούχου τους.

Η Εκκλησία του Αγίου Γεωργίου σε ρυθμό βυζαντινό, με ξυλόγλυπτο τέμπλο, στασίδια και επιτάφιο, τοιχογραφίες από αγιορείτες μοναχούς, κοσμείται με τα ιερά κειμήλια που έχουν φέρει μαζί τους, δύο εικόνες του Αγίου Γεωργίου και της Παναγίας του 16ου – 17ου αιώνα, την εικόνα του Αγίου Νικολάου, ένα κιβώτιο με 19 λείψανα αγίων, δύο χρυσοκέντητες εικόνες και τη βιβλιοθήκη του σχολείου.

Μετέφεραν, δε, στην Ασπροβάλτα και την θαυματουργή εικόνα του Αγίου Γεωργίου, την οποία είχαν πάρει μαζί τους οι πρώτοι πρόσφυγες, το 1914.

 

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 3.73 (11 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.