Έκκληση προς την ηγεσία του ΟΗΕ λόγω διακρίσεων στα δικαιώματα των πολιτών της Ουκρανίας για θρησκευτικούς λόγους, απέστειλε ο Μητροπολίτης Κίεβου και πάσης Ουκρανίας κ. Ονούφριος.

Στην έκκλησή του ο Μητροπολίτης Ονούφριος κάνει λόγο για κατάφωρη παραβίαση των δικαιωμάτων στην ελευθερία του θρησκεύειν, ζητώντας την προσοχή τους για την καταπάτηση και τις διακρίσεις κατά ορθοδόξων χριστιανών.

Επίσης ο Μητροπολίτης Ονούφριος, τονίζει ότι από τις πρώτες ημέρες του πολέμου, οι πιστοί της Εκκλησίας του υπερασπίζονται την ακεραιότητα και την κυριαρχία της Ουκρανίας, ενώ παρέχουν μεγάλης κλίμακας βοήθεια σε όσους επλήγησαν από τον πόλεμο.

Σε άλλο σημείο ο κ. Ονούφριος ενημερώνει την Ηγεσία του ΟΗΕ σχετικά με τα αντιεκκλησιαστικά νομοσχέδια αριθμ. 8221, 8262, 8371, 7403, 8012), καθώς και την εφαρμογή παράνομων προσωπικών κυρώσεων κατά Ιεραρχών της Εκκλησίας της Ουκρανίας.

Ακόμη επέστησε την προσοχή στις Διεθνείς Νομικές πράξεις που ρυθμίζουν το ανθρώπινο δικαίωμα στην ελευθερία της θρησκείας, ενώ υπενθύμισε ότι από την αρχή της ανεξαρτησίας, το ουκρανικό κράτος προσπάθησε να εφαρμόσει τα αξιώματα σχετικά με τη θρησκευτική ελευθερία που διακηρύσσονται στις διεθνείς νομικές πράξεις στην εθνική νομοθεσία.

«Η σχέση μεταξύ ειρήνης και ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι άρρηκτη. Τα ανθρώπινα δικαιώματα και το κράτος δικαίου είναι θέμα παγκόσμιας ασφάλειας – εξίσου σημαντικό με το στρατιωτικό δυναμικό ή την οικονομική σταθερότητα», σημειώνει ο Μητροπολίτης Ονούφριος.

Κλείνοντας ο Μητροπολίτης Ονούφριος την η έκκληση, τονίζει ότι σε πρόσφατη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ συζητήθηκε το θέμα της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί γύρω από την Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία, αλλά συζητήθηκε χωρίς τη συμμετοχή της ίδιας της UOC.

«Με βάση την πολυπλοκότητα της κατάστασης, η Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία είναι έτοιμη να παράσχει τον εκπρόσωπό της και να μεταφέρει σημαντικές πληροφορίες στη διεθνή κοινότητα από πρώτο χέρι», αναφέρει ο Σεβασμιώτατος.

Τέλος ο Μητροπολίτης Ονούφριος αναφέρει: «Ελπίζουμε ότι η φωνή μας θα ακουστεί και οι πολίτες της Ουκρανίας, που είναι πιστοί της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, θα λάβουν την απαραίτητη υποστήριξη και προστασία σε διεθνές επίπεδο».

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.