Έκκληση προς όλους τους πιστούς στο Μαυροβούνιο να τηρούν τα μέτρα που έχει επιβάλει η κυβέρνηση για τον περιορισμό της πανδημίας, απευθύνει με ανακοίνωσή της Ιερά Μητρόπολη Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας, τονίζοντας ότι η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα είναι πολύ δύσκολη και μεγάλος αριθμός ανθρώπων έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό.

«Σίγουρα δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε αυτήν την ασθένεια να σταματήσει τη ζωή, ούτε καν την πνευματική και την εκκλησιαστική ζωή, αλλά είναι απαραίτητο να ακολουθηθούν προληπτικά μέτρα προκειμένου να μειωθούν οι επιβλαβείς κοινωνικές συνέπειες της επιδημίας και, το πιο σημαντικό, να μειωθεί ο αριθμός των ζωών που χάθηκαν λόγω αυτής της ασθένειας» αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Η Ιερά Μητρόπολη υπενθυμίζει ότι η Εκκλησία από το περασμένο Μάρτιο σταμάτησε τη διοργάνωση μαζικών λειτουργιών, λιτανεύσεων αλλά άλλων δραστηριοτήτων και για πρώτη φορά μετά από είκοσι χρόνια δεν πραγματοποίησε το καλοκαίρι τις παιδικές κατασκηνώσεις.
«Δυστυχώς, εορτάζουμε την γέννηση του Κυρίου, επίσης σε μια πολύ κακή επιδημιολογική στιγμή. Η ποιμαντική ευθύνη και η φροντίδα για την υγεία, τόσο πνευματικά όσο και σωματικά, μας υποχρεώνει να ενεργούμε ακόμη πιο υπεύθυνα κατά τη διάρκεια αυτών των εορτών. (….) Σε αυτό το πλαίσιο, ενημερώνουμε το ευρύ κοινό, και ιδίως τους Ορθόδοξους Χριστιανούς, ότι η Ιερά Μητρόπολη θα εορτάσει τα Χριστούγεννα σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα» αναφέρεται στην ανακοίνωση με την οποία καλούνται οι πιστοί να μην συνωστίζονται έξω από τους ναούς, να τηρούν αποστάσεις και να φορούν μάσκες.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.