«Θα βοηθήσουμε τους Χριστιανούς και όχι μόνο, παρακαλώ όλο τον ελληνικό λαό να προσευχηθεί», δηλώνει ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, στέλνοντας το δικό του μήνυμα αλληλεγγύης για τον φονικό σεισμό που έπληξε την Τουρκία και τη Συρία.

Ο κ. Βαρθολομαίος μιλώντας στην ΕΡΤ τόνισε ότι επικοινώνησε με τον Πατριάρχη Αντιοχείας κ. Ιωάννη.

“Είμαστε σε επικοινωνία και θα συμπράξουμε για να βοηθήσουμε τους εκεί Χριστιανούς (σ.σ. Αντιόχεια) και όχι μόνο. Έστειλα και γράμμα στον Μακαριώτατο για να εκφράσω τη συμπάθεια του Οικουμενικού Πατριαρχείου”, τόνισε χαρακτηριστικά ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης ανέφερε ακόμη ότι έστειλε επιστολή στον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν ενώ επικοινώνησε ταυτόχρονα μαζί του.

«Είναι μία μεγάλη καταστροφή. Περισσότερο τραγική από εκείνη που ζήσαμε το 1999. Το Πατριαρχείο μας συμπάσχει φυσικά με τους ανθρώπους που έχασαν προσφιλή τους πρόσωπα, με τους τραυματίες για την αποκατάσταση της υγείας των οποίων ευχόμεθα και προσευχόμεθα», δήλωσε ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Εξέφρασε δε τη συμπαράσταση του Οικουμενικού Πατριαρχείου, καθώς και την ελπίδα ότι οι επαρχίες του Οικουμενικού Θρόνου στο εξωτερικό θα συγκεντρώσουν υλική βοήθεια για να αποσταλεί προς τις περιοχές που επλήγησαν από τον σεισμό.

Ανέδειξε ακόμη την προθυμία -όπως τόνισε χαρακτηριστικά- με την οποία η Ελλάδα και άλλες χώρες του εξωτερικού έσπευσαν να βοηθήσουν την Τουρκία, ενώ διαβεβαίωσε πως θα βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με το Πατριαρχείο Αντιοχείας και με τις τοπικές αρχές, ενώ απηύθυνε έκκληση στον ελληνικό λαό “να προσευχηθεί για την δύσκολη αυτή στιγμή πολλών πολλών χιλιάδων συνανθρώπων μας”.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.