Ο ισχυρός σεισμός της 3ης Μαρτίου 2021 καθώς και οι μετασεισμοί που ακολουθήσαν και συνεχίζονται προκάλεσαν μεγάλες καταστροφές σε εκκλησίες και μοναστήρια του Δήμου Φαρκαδόνας. Μεταξύ αυτών και ο ενοριακός ναός Αγίας Σοφίας του μικρού Αχλαδοχωρίου.

Όπως είχε παρουσιάσει η «ΚΡΗΝΗ LIVE» το περασμένο Μάρτιο, αποκλειστικά, με πλούσιο φωτογραφικό και οπτικοακουστικό υλικό ο ναός του Αχλαδοχωρίου, υπέστη εκτεταμένες ζημιές στο εσωτερικό με αποτέλεσμα να έχει κριθεί από τους μηχανικούς προσωρινά ακατάλληλος για τη χρήση των Λειτουργικών αναγκών και Μυστηρίων. Αποτέλεσμα τα Μυστήρια και οι Λειτουργίες να τελούνται εδώ και αρκετούς μήνες στον παλιό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, μετά την άδεια που έλαβε το εκκλησιαστικό συμβούλιο και ο εφημέριος του Ναού από την Εφορία Αρχαιοτήτων Τρικάλων.

Σήμερα ο ιερέας του χωριού π. Δημήτριος, ξεκίνησε τις προσπάθειες για την συγκέντρωση χρημάτων για την αποκατάσταση του ναού της Αγίας Σοφίας. Μέσω του λογαριασμού που έχει ανοιχτεί την Τράπεζα Πειραιώς με στοιχεία «Ιερός Ναός Κοιμήσεως Θεοτόκου Αχλαδοχωρίου» και με αριθμό:

Ο σεβάσμιος Ιερέας καλεί τους πιστούς, κατοίκους του χωριού, κατοίκους του Δήμου Φαρκαδόνας, κι άλλων περιοχών, όπως και κατοίκους που διαμένουν στο εξωτερικό και έλκουν την καταγωγή τους από την περιοχή μας, να συνδράμουν οικονομικά και στο μέτρο των δυνατοτήτων τους, προκειμένου να αποκατασταθούν άμεσα οι ζημιές και να λειτουργήσει εκ νέου το Άγιο Θυσιαστήριο του Ναού.

Το συγκεκριμένο λογαριασμό μπορούν να χρησιμοποιούν και κάτοικοι του εξωτερικού, όπως και πελάτες άλλων τραπεζικών καταστημάτων, καθώς είναι διεθνής.

Όπως αναφέρει ο π. Δημήτριος η οικονομική βοήθεια και η συμβολή όλων μας, πάντα με τη στήριξη της Παναγίας μας και της Αγίας και των Θυγατέρων της, στις οποίες είναι αφιερωμένος ο ναός, θα βοηθήσουν στα μέγιστα για την αποκατάσταση των ζημιών.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.