Με την έγκριση και την ευλογία τής Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, ο Συντονιστής του Πατριαρχικού Δικτύου, π. Σταύρος Κοφινάς, συνυπέγραψε την «Έκκληση των χριστιανικών δικτύων Υγείας για παγκόσμια δικαιοσύνη και αλληλεγγύη αναφορικά με την πρόσβαση στα εμβόλια κατά της νόσου COVID-19».

Η «Έκκληση» αυτή προέκυψε μέσα από τις συζητήσεις του Φόρουμ του ΠΣΕ, που αποτελείται από περίπου εκατό φορείς Υγείας από όλο τον κόσμο. Με την «Έκκληση» εκφράζεται η ευγνωμοσύνη για την αξιοσημείωτη ταχύτητα ανάπτυξης ασφαλών και αποτελεσματικών εμβολίων, που αναμένεται να θέσουν την πανδημία υπό έλεγχο. Επιπλέον, δηλώνεται σε αυτήν η ανησυχία ότι οι φτωχές χώρες, οι φυλετικές/εθνοτικές μειονότητες και τα άτομα χαμηλού εισοδήματος περιθωριοποιούνται όσον αφορά στην πρόσβαση στα εμβόλια.
Υπενθυμίζεται ότι, μετά από πρόσκληση του Dr. Μwai Makoka, Υπεύθυνου Διευθυντού του Τμήματος Υγείας και Ίασης του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών, το «Πατριαρχικό Δίκτυο» συμμετέχει στο Φόρουμ του ΠΣΕ. Μάλιστα, ο Dr. Μokoka χαιρέτισε την 6η συνεδρία της «Συνδιάσκεψης του Οικουμενικού Πατριαρχείου για την Πανδημία», που είχε ως θέμα: «Ποιμαίνοντας συνεργαζόμενοι με τους Επιστήμονες και τους Επαγγελματίες Υγείας κατά τη διάρκεια της πανδημίας».
Επιπλέον, είναι αξιοσημείωτο ότι το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών περιέλαβε την «Ευχή εις λοιμικήν νόσον (του νεωστί ενσκήψαντος κορωνοϊού)» του Πατριαρχικού Δικτύου στο βιβλίο “Voices of Lament, Hope, and Courage” («Φωνές θλίψεως, ελπίδας και τόλμης»), στο οποίο περιλαμβάνονται προσευχές που αναφέρονται στην πανδημία του κορωνοϊού.
Δίκτυο του Οικουμενικού Πατριαρχείου
για την Ποιμαντική Διακονία στον Χώρο της Υγείας
17 Απριλίου 2021

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.