ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE: Ο Συρορθόδοξος Πατριάρχης Αντιοχείας και πάσης Ανατολής Ιγνάτιος-Εφραίμ απευθύνει έκκληση για ειρήνη στην Εκκλησία της Κεράλα.

ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE : Η επιστολή έρχεται στον απόηχο της διαμάχης μεταξύ Ιακωβιτών και Ορθοδόξων στην Κεράλα της Ινδίας.

Ο Πατριάρχης Αντιοχείας Ιγνάτιος -Εφραίμ ο οποίος είναι επικεφαλής της Συρορθοδόξου Εκκλησίας ανά τον κόσμο απήυθυνε έκκληση στα μέλη της Συριακής Ορθοδόξου Εκκλησίας στην Κεράλα (Μαλανκάρα) για να διατηρηθεί η Ειρήνη.

Η επιστολή έρχεται στον απόηχο της διαμάχης μεταξύ Ιακωβιτών και Ορθοδόξων στην Κεράλα της Ινδίας, απευθύνεται στον π. Baselios Paulose II και μεταξύ άλλων αναφέρει πως προσευχόμαστε καθημερινά και αγωνιζόμαστε να επικρατήσει τελικά η ειρήνη στην περιοχή ενώ δεν κρύβει τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι η Συρορθόδοξη Εκκλησία στην Ινδία δεν αποδέχθηκε την πρόσκλησή του για συμμετοχή σε διάλογο με βάση την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου (εξεδόθη το 2017).

Καταλήγει υπογραμμίζοντας πως όπως προκύπτει από τα ανωτέρω οφείλουν όλα τα μέλη και οι θρησκευτικές ομάδες στη Συριακή Εκκλησία της Ινδίας να αποδεχθούν τον ρόλο του Πατριάρχη Αντιοχείας και να μην διακόψουν την Κοινωνία.

Διαβάστε συμπληρωματικά ΤΩΡΑ: Απίστευτες σκηνές βίας έξω από Εκκλησία στην Ινδία μεταξύ Ορθοδόξων και Ιακωβιτών

Φανούρης Ευστράτιος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.