ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ: Το 37ο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟ βρίσκεται σε εξέλιξη, μετά την εκκίνηση που δόθηκε στις στις 7.00 π.μ. από τους πρόποδες του ιερού βράχου της Ακρόπολης.

Εκκίνηση ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ 2019: Περίπου 400 δρομείς από 50 χώρες από όλο τον κόσμο, μεταξύ αυτών 60 Έλληνες, ξεκίνησαν το μακρύ και επίπονο δρομικό ταξίδι των 246,6 χιλιομέτρων στα βήματα του αρχαίου ημεροδρόμου Φειδιππίδη ενώνοντας την Αθήνα με τη Σπάρτη.

Εντατικές προπονήσεις πολλών μηνών ή και ετών αλλά και μεγάλη ψυχολογική προετοιμασία δίνουν τη θέση τους στην τελική προσπάθεια για να φθάσουν το πολύ μέσα σε 36 ώρες συνεχούς τρεξίματος, στο άγαλμα του βασιλιά Λεωνίδα στη Σπάρτη και να ακουμπήσουν τα πόδια του, σημάδι ότι τερμάτισαν.

Εκκίνηση ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ 2019: Ο περσινός πρώτος Έλληνας νικητής, Ιωάννης Πολυμένης, περιέγραψε τις δυσκολίες που αντιμετώπισε τη περίοδο της προετοιμασίας του, όταν εργαζόταν ως ναυτικός και ήταν αναγκασμένος να προπονείται πάνω στο κατάστρωμα του καραβιού. «Αυτό συνέβαλε στο να μπορέσω να εκπαιδεύσω το μυαλό μου για να ανταπεξέλθω στο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ».

Εκκίνηση ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ 2019: Μαζί τους, συμπαραστάτες στη δοκιμασία τους, εκατοντάδες εθελοντές, συνοδοί, γιατροί και φυσιοθεραπευτές

Παράλληλα, κατά μήκος της διαδρομής , αναμένεται να συγκεντρωθεί πλήθος κόσμου από την εκκίνηση, τους ενδιάμεσους Δήμους αλλά και τον τερματισμό παρέχοντάς τους αμέριστα την ψυχολογική του υποστήριξη.

Εκκίνηση ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ 2019: Φέτος μεταξύ των άλλων υπεραθλητών που θα καταβάλουν την υπερπροσπάθεια για την κατάληψη των 3 θέσεων του βάθρου θα είναι ο περσινός 2ος νικητής, ο Τσέχος Radek Brunner , καθώς και ο Αμερικανός, Bitter Zach, o οποίος έκανε πρόσφατα παγκόσμιο ρεκόρ καθώς διένυσε μια απόσταση 100 μιλίων, εντός σταδίου, σε 11 ώρες και 59 λεπτά.

Αξιοσημείωτη είναι βέβαια και η συμμετοχή του θρύλου των υπεραποστάσεων Ελληνοαμερικανού δρομέα Dean Karnazes (Κωνσταντίνου Καρνέζη), όπως επίσης και η συμμετοχή αθλητών που ανήκουν στην ίδια οικογένεια.

Αξιομνημόνευτη είναι η συμμετοχή του μεγαλύτερου δρομέα σε ηλικία, του Δημήτρη Χρόνη, καθώς και του ιερέα Πατέρα Θεόδωρου Περπερίδη , οποίος αγωνίζεται για ακόμη μια χρονιά, φορώντας τα ράσα του.

Εκκίνηση ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ 2019: Τη μάχη για ακόμη μια χρονιά στην κατηγορία γυναικών, θα δώσει η Γεωργία Μαντά , περσινή πρώτη Ελληνίδα , η οποία ετοιμάζεται πυρετωδώς για μια καλύτερη επίδοση.

Ο αγώνας τελεί υπό την Αιγίδα των Υπουργείων Εθνικής Άμυνας και Τουρισμού, έχει δε την άμεση εποπτεία και έγκριση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Υπεραποστάσεων (Ι.Α.U.) και την αμέριστη υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-1)

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.