Την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018 κοιμήθηκε εν Κυρίω η Μεγαλόσχημη Μοναχή Παταπία (κατά κόσμο Σεβαστή Δούκα) σε ηλικία 85 ετών.

Ήταν μοναχή στην Ιερά Μονή Αγίου Δημητρίου Καρακαλά στο Ναύπλιο. Γέννημα θρέμμα της πόλης του Ναυπλίου και συγκεκριμένα της ενορίας των Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης στο Συνοικισμό.

Οι γονείς πρόσφυγες από την Μικρά Ασία, εγκαταστάθηκαν στην σημερινή περιοχή του Συνοικισμού και μεγάλωσαν την μικρή Σεβαστή με πολύ αγώνα αλλά με πολύ πίστη στο θεό.

Η αδελφή Παταπία ανατράφηκε με την Ορθόδοξη πίστη μέσα στην κακουχία της προσφυγιάς στον Ιερό ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην προσφυγική συνοικία του Ναυπλίου.

Όλα αυτά τα χρόνια υπηρέτησε με πάθος και αγάπη τον Κύριο Ιησού Χριστό και την δεύτερη αγάπης της τον Άγιο Δημήτριο ,το παλικάρι της Μονής όπως τον έλεγε χαρακτηριστικά η ίδια, ακούραστη εργάτρια της Ορθοδοξίας μέχρι και την τελευταία της στιγμή.

Διακρινόταν για τη βαθιά και απλοϊκή πίστη της στον Θεό, την αφοσίωσή της στην Εκκλησία, την αγάπη της στον συνάνθρωπο και την φιλοξενία της.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Αγίου Δημητρίου την Δευτέρα 15 Οκτωβρίου στις 11 π.μ.
Εκοιμήθη πριν λίγες ώρες η μοναχή Παταπία της Ιεράς Μονής Καρακαλά

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.