Εκοιμήθη εν Κυρίω απόψε σε ηλικία 85 ετών ο σεβάσμιος, ταπεινός και καλοκάγαθος ποιμένας των Αγίων Αποστόλων Αντιμάχειας π. Αντώνιος Λύχνος, ο οποίος επί σχεδόν τριάντα χρόνια διηκόνησε πιστά και με ιεροπρέπεια το Άγιο Θυσιαστήριο στην αγαπημένη του ενορία.

Ένας ενάρετος, ευλαβής, εργατικός, απλός, ταπεινός, πράος και πολύ αγαπητός Ιερέας που επί των ημερών του πραγματοποιήθηκε η ανακαίνιση του ΙΝ των Αγίων Αποστόλων εσωτερικά και εξωτερικά, καθώς και η επένδυση στο πρόσθετο τμήμα του ιερού ναού, όπως και πολλές επισκευές – συντηρήσεις σε εξωκλήσια της ενορίας καθώς και στο Κοιμητήριο του Χριστού.

Από το 1992 που χειροτονήθηκε Ιερέας, επί μακαριστού Αιμιλιανού, υπηρέτησε με ζήλο, αγάπη και αφοσίωση, υποδειγματικά την ενορία του, με απαράμιλλο εκκλησιαστικό φρόνημα και ιδιαίτερη προσοχή στην τέλεση των Ιερών μυστηρίων, δίνοντας παρά τα προβλήματα υγείας το τελευταίο διάστημα καθημερινά το παρών στην εκκλησία και κοντά στους ιερείς που τον διαδέχτηκαν (τον π. Δημήτριο Μιχαλόπουλο αρχικά και στην συνέχεια τον νυν Ιερατικό Προϊστάμενο, Αρχιμανδρίτη π. Διονύσιο Παριάρο, περιβάλλοντάς τους με πατρική αγάπη και φροντίδα πάντα με το γαλήνιο βλέμμα της υπομονής και της ανεκτικότητας).

Πριν να χειροτονηθεί Ιερέας διετέλεσε για πολλά χρόνια Επίτροπος με ήθος και ταπεινοφροσύνη, άοκνος και ακούραστος αρωγός στην ενορία και στο έργο της, κοντά στους προηγούμενους μακαριστούς Ιερείς του ιερού ναού των Αγίων Αποστόλων.

Υποδειγματικός επίσης οικογενειάρχης, σύζυγος και πατέρας δύο πολύ αξιόλογων παιδιών και παππούς με εγγόνια και δισέγγονα.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί αύριο Τρίτη 18/10/2022 στις 2μμ στον ΙΝ Αγίων Αποστόλων Αντιμάχειας (η σορός θα εκτεθεί προς προσκύνηση από τις 11πμ).

Ας είναι αιωνία η μνήμη του κι ας έχουμε την ευχή του.

«Μακάριοι οι νεκροί οι εν Κυρίω αποθνήσκοντες απ’ άρτι (από τώρα). Ναι, λέγει το Πνεύμα, ίνα αναπαύσωνται εκ των κόπων αυτών· τα δε έργα αυτών ακολουθεί μετ’ αυτών (Αποκ. 14,13).

ΒΙΝΤΕΟ στη 1 ώρα και 16 λεπτά η τιμητική βράβευσή του από τον Σεβασμιώτατο στις 30/12/2018 στην τιμητική εκδήλωση της ενορίας για όλους τους διατελέσαντες Ιερείς των Αγίων Αποστόλων και η αναφορά του Πρωτοψάλτη του ναού και επί χρόνια συνεργάτη του, Βασίλη Συνεσίου στο έργο και την πολύ σημαντική προσφορά του π. Αντωνίου.

H ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως:
Ἡ Ἱερά Μητρόπολις Κώου καί Νισύρου, μετά βαθυτάτης θλίψεως, ἀναγγέλλει εἰς τό εὐσεβές αὐτῆς πλήρωμα τήν,
κατά τήν Κυριακή 16 Ὀκτωβρίου,
πρός Κύριον ἐκδημία τοῦ
ἀοιδήμου Πρεσβυτέρου π. Ἀντωνίου Λύχνου Ἐφημερίου
ἀπό τῆς Χειροτονίας του μέχρι τῆς Κοιμήσεώς του
τῆς Ἐνορίας Ἁγίων Ἀποστόλων Ἀντιμαχείας
εἰς τήν ὑπηρεσίαν τῆς ὁποίας ἐκδαπανήθη ἐργαζόμενος ἀγλαοκάρπως.

Ἡ Ἐξόδιος Ἀκολουθία θά ψαλεῖ στόν
Ἱερό Ναό Ἁγίων Ἀποστόλων Ἀντιμαχείας
την Τρίτη 18/10 στίς 2.00 μ.μ.

Τό σκήνωμα θά βρίσκεται ἐντός τοῦ Ἱεροῦ Ναοῦ στίς 11.00 π.μ.

Ὁ ἐνταφιασμός τοῦ σκηνώματος τοῦ ἀοιδίμου Πρεσβυτέρου π. Ἀντωνίου θά γίνει στό
Κοιμητήριο τῆς Ἐνορίας Ἁγίων Ἀποστόλων Ἀντιμαχείας.

Τοῦ ἀοιδίμου Πρεσβυτέρου Ἀντωνίου εἴη αἰωνία ἡ μνήμη.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.