Η Ιερά Μητρόπολη Αργολίδος αναγγέλει μετά θλίψεως την προς Κύριον εκδημία του αοιδίμου Πρωτοπρεσβυτέρου Παναγιώτου Αθανασόπουλου, πρώην Εφημερίου του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Άργους.

Ο αοίδιμος Πρωτοπρεσβύτερος Παναγιώτης Αθανασόπουλος γεννήθηκε στο Άργος το 1928. Τα εγκύκλια γράμματα παρακολούθησε στη γενέτειρά του και αποφοίτησε από την Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Υπηρέτησε την πατρίδα ως στρατιώτης του Πεζικού.

Νυμφεύθηκε την Χριστίνα Καλαρά με την οποία απέκτησε τέσσερα παιδιά. Χειροτονήθηκε Διάκονος την 6η Ιουνίου 1971 στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Πέτρου Άργους και Πρεσβύτερος την 20η Ιουνίου 1971 στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Άργους, υπό του μακαριστού Μητροπολίτου Αργολίδος Χρυσοστόμου του Β’ (Δεληγιαννοπούλου).

Υπηρέτησε ως τακτικός Εφημέριος του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου επί 29 συναπτά έτη. Παράλληλα υπήρξε δόκιμος εργάτης του Ευαγγελίου του Χριστού και διηκόνησε το κηρυκτικό και κατηχητικό έργο επί πολλά έτη.

Ο εκλιπών υπήρξε σεμνός Κληρικός, δόκιμος εργάτης του Ευαγγελίου του Χριστού, αφοσιωμένος στην αποστολή του, διηκόνησε με ευσυνειδησία, συνέπεια και σύνεση πάντοτε με υπακοή προς την Εκκλησία.

Η Εξόδιος Ακολουθία θα ψαλεί την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2020 στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Άργους στις 3:30 μ.μ με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για τον περιορισμό της μεταδόσεως του κορονοϊού.

Ας είναι αιωνία η μνήμη του.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-2)

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.