Όπως μας πληροφορεί η Μητρόπολη Δημητριάδος-Εκοιμήθη εν Κυρίω σήμερα, σε ηλικία 90 ετών, ο π. Αναστάσιος Ζαχαρής, ο οποίος γεννήθηκε το 1928 στην Ραχούλα Αγράφων.

Σε νεαρή ηλικία έλαβε μέρος στην Εθνική Αντίσταση και τιμήθηκε από την Ελληνική Πολιτεία για τον αγώνα του κατά των κατακτητών. Ήταν απόφοιτος του Ανώτερου Εκκλησιαστικού Φροντιστηρίου Θεσσαλονίκης και του Τμήματος Ιερατικής Επιμορφώσεως της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. Το 1955 χειροτονήθηκε Διάκονος και Πρεσβύτερος από τον Μακαριστό Μητροπολίτη Φαναριοφερσάλων Κύριλλο Α΄, και υπηρέτησε διαδοχικά στις ενορίες Αγίας Παρασκευής Αηδονοχωρίου Καρδίτσης και Αγίου Γεωργίου Άνω Χαλκιάδων Φαρσάλων.

Το 1963 μετετέθη στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και τοποθετήθηκε εφημέριος στην ενορία Αγίας Τριάδος Τρικερίου, όπου έλαβε το οφίκιο του Οικονόμου απόν Μακαριστό Μητροπολίτη Δημητριάδος Δαμασκηνό. Το 1975 μετετέθη στον Βόλο και υπηρέτησε διαδοχικά στις ενορίες του Αγίου Τρύφωνος, Παμμεγίστων Ταξιαρχών Παλαιού Κοιμητηρίου και Κοιμήσεως της Θεοτόκου Λάμιας Διμηνίου, απ’ όπου συνταξιοδοτήθηκε το 1999, χωρίς να εγκαταλείψει τα ιερατικά του καθήκοντα. Το 2009 έλαβε το οφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου από τον Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο, ως αναγνώριση του πολυετούς και καρποφόρου ιερατικού του έργου.

Ήταν νυμφευμένος, πατέρας δύο τέκνων και παππούς τεσσάρων εγγονών και τριών δισέγγονων.
Η Εξόδιος Ακολουθία του π. Αναστασίου Ζαχαρή θα τελεστεί σήμερα, στις 4.30μ.μ. στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Λάμιας Διμηνίου, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Ιγνατίου.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.