Η Ιερά Μητρόπολη Αργολίδος αναγγέλει μετά θλίψεως την προς Κύριον εκδημία του αοιδίμου Πρεσβυτέρου Δημητρίου Καρμανιόλα, πρώην Εφημερίου του Ιερού Ναού Γενεσίου Θεοτόκου Ναυπλίου.

Ο αοίδιμος Πρεσβύτερος Δημήτριος Καρμανιόλας γεννήθηκε στην Ασίνη το 1934. Τα εγκύκλια γράμματα παρακολούθησε στη γενέτειρά του και αποφοίτησε από την Εκκλησιαστική Σχολή Κορίνθου το 1956. Εκπλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις κατά τα έτη 1956-1958.

Νυμφεύθηκε την Ειρήνη Ματζούνη με την οποία απέκτησε δύο παιδιά, τον Ευάγγελο και την Χριστίνα. Χειροτονήθηκε Διάκονος την 29η Ιουλίου 1975 στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου Ναυπλίου και Πρεσβύτερος δύο ημέρες αργότερα στον Ιερό Ναό Γενεσίου Θεοτόκου Ναυπλίου, υπό του μακαριστού Μητροπολίτου Αργολίδος Χρυσοστόμου του Β’ (Δεληγιαννοπούλου), συμμαρτυρούντος του μακαριστού επίσης Αρχιμανδρίτη Παύλου Σχοινοχωρίτου.

Υπηρέτησε ως τακτικός Εφημέριος του Ιερού Ναού Γενεσίου Θεοτόκου Ναυπλίου επί 28 συναπτά έτη. Χειροθετήθηκε πνευματικός το έτος 1983 και δικόνησε το λαό του Θεού και με το μυστήριο της Ιεράς Εξομολογήσεως.

Μέχρι τη χειροτονία του, υπηρέτησε ως Ιεροψάλτης του αριστερού αναλογίου του Μητροπολιτικοί Ναού Αγίου Γεωργίου Ναυπλίου.

Υπήρξε δόκιμος εργάτης του Ευαγγελίου του Χριστού και διηκόνησε το κατηχητικό έργο επί πολλά έτη.

Ο εκλιπών υπήρξε σεμνός Κληρικός, δόκιμος εργάτης του Ευαγγελίου του Χριστού, αφοσιωμένος στην αποστολή του, διηκόνησε με ευσυνειδησία, συνέπεια και σύνεση πάντοτε με υπακοή προς την Εκκλησία.

Η Εξόδιος Ακολουθία θα ψαλεί σήμερα Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020 στις 4:30 μ.μ στον Ιερό Ναό Γενεσίου Θεοτόκου Ναυπλίου.

Ας είναι αιωνία η μνήμη του.

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.