Το βράδυ της Τρίτης 22 Μαΐου εκοιμήθη ο μακαριστός π. Ιωάννης Μπορμπαντωνάκης σε ηλικία 86 ετών. Ο π. Ιωάννης είχε καταγωγή από τη Ζίντα Μοναφατσίου και υπήρξε εφημέριος στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών για δεκαπέντε χρόνια και του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Μηνά στο Ηράκλειο για τριάντα χρόνια.

Την Τετάρτη το πρωί τελέσθηκε η Εξόδιος Ακολουθία, όπου προεξήρχε ο Σεβ. Ποιμενάρχη μας κ. Ανδρέας με συμμετοχή πολλών κληρικών εντός και εκτός της Ιεράς μας Μητροπόλεως.

Εκ μέρους του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Μηνά εκφώνησε τον επικήδειο ο π. Νικόλαος Μαλαγκωνιάρης ως εξής:

Η τοπική μας Εκκλησία, βαρυπενθούσα και κλαίουσα, ο κλήρος και ο λαός, με κατώδυνη λύπη, ως άνθρωποι, αλλά και με την ελπίδα της Αναστάσεως, ως πιστοί Χριστιανοί, προπέμπουμε σήμερα τον μακαριστό αδελφό και συλλειτουργό μας Ιωάννη Μπορμπαντωνάκη.

Η ιεροσύνη είναι το μέγιστο στον κόσμο αξίωμα. Είναι σφραγίδα ανεξίτηλη! Ακολουθεί και μετά θάνατον τον Ιερέα. Γι’ αυτό και στην ευχή που μόνο στους ιερείς διαβάζεται, ευχόμεθα στον Κύριο και Θεό μας, «όπως ανέδειξε εδώ στη γη ιερέα Του τον μακαριστό αδελφό μας Ιωάννη, έτσι να τον αναδείξει και ιερέα του ουρανίου Του θυσιαστηρίου!

Ο μεταστάς γεννήθηκε το έτος 1932 στην Ζήντα . Νυμφεύθηκε την ευσεβέστατη Μαρία μετά της οποίας απέκτησε τρία παιδιά. Εισήλθε στις τάξεις του ιερού κλήρου επί Αρχιεπισκόπου Κρήτης Ευγενίου, και υπηρέτησε στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών και μετά τον πρόωρο θάνατο της πρεσβυτέρας του στον ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά Ηρακλείου.

Ο μακαριστός π. Ιωάννης υπηρέτησε με ζήλο και ταπείνωση. Ο αείμνηστος Λειτουργός του Υψίστου διακρινόταν για την απλότητα, την πίστη, την εργατικότητά του και την αγάπη του προς την αγία μας Εκκλησία. Είχε αυξημένη πίστη, ευσέβεια και διάθεση διακονίας του λαού του Θεού.

Κύρια εφόδια της ιερατικής του διακονίας δεν ήταν η μεγάλη μόρφωση και τα πτυχία που κατείχε, αλλά η πλούσια καρδιά του. Μια καρδιά πλημμυρισμένη από αγνά συναισθήματα και βιώματα χριστιανικά και θείες εμπειρίες. Προπάντων, μια καρδιά γεμάτη με τη Χάρη του Θεού.

Σήμερα, το σκήνωμα του π. Ιωάννου βρίσκεται μπροστά μας. Σε λίγο θα το οδηγήσουμε στη γενέτειρά του γη Ο π. Ιωάννης σήμερα αγαπητοί μου αδελφοί επέστρεψε κοντά στον Θεό. Έφυγε ο σεμνός και ταπεινός λευίτης αφήνοντας σε μας, που τον γνωρίσαμε και εκτιμήσαμε, τον ίδιο και ότι προσέφερε με την καλή του ζωή, ανάμνηση αγαθή. Ήδη δέεται για όλους μας. Ιδιαίτερα για τα πιστά και αφοσιωμένα παιδιά και εγγόνια του, τα οποία του συμπαραστάθηκαν υποδειγματικά

Δέεται και για τους ενορίτες και όλους τους οικείους του και τους συγχωριανούς του.
Όλοι εμείς ευγνώμονες για ο, τι εκείνος προσέφερε, κλίνουμε το γόνυ στη σεπτή σωρό του και απευθύνουμε σ’ εκείνον, τον ύστατο λόγο μας!
Πολυσέβαστέ μας πατέρα Ιωάννη. Υπήρξες ευγενής. Υπήρξες ο άνθρωπος της σιωπής. Όχι γιατί δεν είχες τι να πεις, αλλά γιατί ήθελες να μιλάς με περίσκεψη.

Σήκωσες με σιωπή και αγόγγυστα σταυρό μεγάλο. Υπήρξες άκακος και αμνησίκακος.
Αγαπητέ αδελφέ και συλλειτουργέ πολύκλαυστε και αλησμόνητε! Πνευματικέ μας πατέρα Πρέσβευε για όλους εμάς, στο επουράνιο θυσιαστήριο!
Με δάκρυα φιλούμε τα χέρια σου, που τόσα χρόνια μας ευλογούσαν…

Με ευλάβεια φιλούμε το τίμιο πετραχήλι σου, που σκόρπισε τόσα χρόνια τη Χάρη και την ευλογία του Θεού στο ποίμνιο της ενορίας σου…
Με δέος θα σηκώσουμε το πονεμένο σώμα σου ως τον τάφο, για να αντλήσουμε την τελευταία ευλογία σου.

Σε αποχαιρετούμε και περιμένουμε να σε συναντήσουμε και πάλι στην άνω πόλη Ας είναι μακαρία «η οδός η πορεύη σήμερον», σεβαστέ πατέρα και αδελφέ μας! Η αγάπη μας και η βαθυτάτη ευγνωμοσύνη μας θα σε συνοδεύουν. Αμήν.

Εκοιμήθη ο π. Ιωάννης Μπορμπαντωνάκης - Συγκινητικός επικήδειος

Εκοιμήθη ο π. Ιωάννης Μπορμπαντωνάκης - Συγκινητικός επικήδειος

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.