Εκοιμήθη εν Κυρίω ο Ευστράτιος Λεονταρίτης, Συνταξιούχος Εφημέριος της ενορίας Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Καστάνιτσας Κυνουρίας.

Ο Ιερεύς Ευστράτιος Λεονταρίτης, του Παναγιώτου και της Αικατερίνης, γεννήθηκε στην Καστάνιτσα Κυνουρίας την 6η Ιουνίου 1936. Ήταν απόφοιτος του Ειδικής Σχολής Ιερατικής Μορφώσεως της Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας. Την 12ην Νοεμβρίου 1961 ενυμφεύθη την Σταματίνα Π. Πέτρου με την οποία απέκτησαν δύο τέκνα. Προ της χειροτονίας του εργάσθηκε ως ιεροψάλτης και γεωργός.

Χειροτονήθηκε υπό του μακαριστού Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κυρού Θεοκλήτου Β΄ Διάκονος την 11ην Δεκεμβρίου 1981 στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Τριπόλεως και Πρεσβύτερος την επομένη ημέρα στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Τριπόλεως. Έλαβε το οφφίκιο του Οικονόμου υπό του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κυρού Χριστοδούλου την 23ην Δεκεμβρίου 2005. Από της χειροτονίας του έως της συνταξιοδοτήσεώς του την 1ην Ιουλίου 2008 διηκόνησε ως τακτικός εφημέριος της ενορίας Καστανίτσης Κυνουρίας.

Η Εξόδιος Ακολουθία του μεταστάντος θα ψαλή την Κυριακή 22 Μαΐου 2022 και ώρα 1:00 μ.μ., εις τον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Καστάνιτσας Κυνουρίας.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.