Εκοιμήθη ο Ομότιμος Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής Αθηνών, Ηλίας Οικονόμου, σε ηλικία 91 ετών. Ο εκλιπών υπήρξε ένας από τους σπουδαίους ακαδημαϊκούς δασκάλους της Βιβλικής Θεολογίας με σπουδαίο έργο στην Παλαιά Διαθήκη.

Η προσφορά του στη Βιβλική Θεολογία, αλλά και το αδιάκοπο ενδιαφέρον του για το έργο της Εκκλησίας τον κατέστησαν σε μια προσωπικότητα που ξεχώριζε για τον λόγο και το ήθος του. Τα τελευταία χρόνια είχε διατελέσει και Αντιπρόεδρος του Σώματος Ομοτίμων Καθηγητών του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα δεν περιορίστηκαν μόνο στον χώρο της Θεολογίας, αλλά και στη βαθιά μελέτη της ιστορίας της Ελληνικής Επανάστασης. Καρπός της πολυετούς έρευνάς του υπήρξε το βιβλίο: “Θεός και 1821” που κυκλοφόρησε το 2018. Ήταν το κύκνιο άσμα του στη γραφή, παρακαταθήκη όμως για τους συνεχιστές του ακαδημαϊκού και εκκλησιαστικού χώρου. Χώρους που υπηρέτησε πιστά και με αφοσίωση.

Η Εξόδιος Ακολουθία θα τελεστεί την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024 από τον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου στον Διόνυσο Αττικής.

Στο Ψήφισμά της η Κοσμητεία της Θεολογικής Σχολής, πληροφορηθείσα την εκδημία του Ηλία Β. Οικονόμου, Ομοτίμου Καθηγητού της Σχολής και του Ε.Κ.Π.Α. αποφάσισε ομόφωνα:

– Να εκφράσει τα θερμά συλλυπητήρια σύσσωμου του Προσωπικού της Θεολογικής Σχολής προς την οικογένεια και τους οικείους του εκλιπόντα.

– Να προβεί o Κοσμήτωρ της Θεολογικής Σχολής σε κατάθεση στεφάνου στην εξόδιο ακολουθία του εκδημήσαντα Καθηγητή.

– Να εκφωνήσει επικήδειο λόγο ο Αν. Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής κ. Χρήστος Γ. Καραγιάννης, Αντιπρύτανης Έρευνας, Καινοτομίας και Δια Βίου Μάθησης του Ε.Κ Π.Α.

– Την ημέρα της εξοδίου ακολουθίας, η Θεολογική Σχολή να παραμείνει κλειστή και η σημαία στο Κτήριο της Σχολής να κυματίζει μεσίστια.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.