Η αδελφότητα της Ιεράς Μονής με υιική θλίψη αναγγέλλει την προς Κύριον εκδημία του μακαριστού πατρός ημών και Καθηγουμένου Αρχιμανδρίτου Θεοδώρου Διαμάντη.

Ο μακαριστός γεννήθηκε το 1942 στους Βαριάδες Ιωαννίνων. Απόφοιτος του Ιεροδιδασκαλείου Βελλάς και της Θεολογικής Σχολής Αθηνών, υπήρξε άπό τους πρώτους και στενότερους συνεργάτες του αοιδίμου Μητροπολίτου Δρυινουπόλεως Σεβαστιανού, από τον οποίο και έλαβε την ιερωσύνη (1970).
Διετέλεσε Ιεροκήρυκας, Διευθυντής των Ιδρυμάτων, Υπεύθυνος των Κατηχητικών και των Κατασκηνώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως, καθώς και Προιστάμενος του Ιερού Προσκυνηματικού Ναού Αγίου Κοσμά Κονίτσης (1972-1988).
Παράλληλα για πολλά έτη αναλώθηκε στο Μυστήριο της Ιεράς Εξομολογήσεως είτε ως περιοδεύων Πνευματικός είτε ως Γέροντας της Μονής.

Το 1988 ευχή και προτροπή Αγίου Παισίου του Αγιορείτου, με τον οποίο συνδεόταν πνευματικά, ανέλαβε την ανασύσταση της παλαιφάτου ιστορικής Ιεράς Μονής Μολυβδοσκεπάστου, Καθηγούμενος της οποίας διετέλεσε μέχρι την κοίμησή του.
Η σωρός του θα εναποτεθεί για προσκύνηση στο Καθολικό της μονής μας, όπου και θα τελεστεί αγρυπνία την 16/8/2019 και ώρα 21.00, η δε εξόδιος ακολουθία του θα τελεστεί την 17/8/2019 και ώρα 16.00.
Θα ακολουθήσει η ταφή στον περίβολο της Ιεράς Μονής.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.