Εκοιμήθη εν Κυρίω πλήρης ημερών την Τρίτη 5 Ιουλίου 2022, ο Ιερεύς Δημήτριος Παπαγιαννόπουλος, Συνταξιούχος Εφημέριος της ενορίας Αγίου Δημητρίου Μάναρι.

Ο Ιερεύς Δημήτριος Παπαγιαννόπουλος, του Κωνσταντίνου και της Αγγελικής, εγεννήθη εις Μάναρι Μαντινείας την 3ην Σεπτεμβρίου 1933.

Ήτο πτυχιούχος του Ανωτέρου Εκκλησιαστικού Φροντιστηρίου Καλαμάτας.

Την 21 ην Ιουλίου 1963 ενυμφεύθη την Χριστίνα Κων. Ντάντουλη μεθ’ ης απέκτησαν τρία τέκνα. Προ της χειροτονίας του ηργάσθη ως γεωργός. Εχειροτονήθη υπό του μακαριστού Μητροπολίτου Κορινθίας κυρού Προκοπίου, ως Τοποτηρητού της Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας, Διάκονος την 8ην Ιουλίου 1964 εις τον Ιερόν Ναόν Αγίας Φωτεινής Κορίνθου και Πρεσβύτερος την 29ην Αυγούστου 1964.

Την 20ην Αυγούστου 1974 του ανετέθη το έργον της πνευματικής πατρότητος υπό του Μακαριστού Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κυρού Θεοκλήτου Β΄. Έλαβεν υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ το οφφίκιον του Πρωτοπρεσβυτέρου την 27ην Οκτωβρίου 1996 και ετιμήθη υπ’ αυτού με το Χρυσούν Μετάλλιον της Ιεράς Μητροπόλεως την 14ην Μαρτίου 2004.

Από της ημέρας της χειροτονίας του και μέχρι της συνταξιοδοτήσεώς του την 1ην Αυγούστου 2004, επί τεσσαρακονταετίαν διηκόνησε ως τακτικός εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Μάναρι. Παραλλήλως εξυπηρετούσε τας λειτουργικάς ανάγκας των χωρίων Δόριζας και Αραχαμήτες.

Η Εξόδιος Ακολουθία του μεταστάντος θα ψαλή την Τετάρτη 6 Ιουλίου 2022 και ώραν 12:00 μ.μ., εις τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Μάναρι, υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλεξάνδρου.

Η σορός θα ευρίσκεται εις τον Ιερόν Ναόν από ώρας 8:30 πρωινής, όπου θα τελεσθή Θεία Λειτουργία.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.