Εκοιμήθη ο παπά Γιάννης Μαρκάκης, ο ιερέας που προσέφερε αγάπη και ελεημοσύνη σε εκατοντάδες συμπολίτες μας στην Κρήτη, που είχαν ανάγκη.

Ο παπά Γιάννης, για πολλές δεκαετίες προσέφερε αγάπη και ελεημοσύνη με «σιωπηλό» τρόπο σε εκατοντάδες συνανθρώπους μας που βρίσκονταν σε ανάγκη, μέσα από το σύλλογο «Άγιος Ιωάννης ο Ελεήμων».

Η εξόδιος ακολουθία του θα τελεστεί σήμερα Πέμπτη, ενώ η νεκρώσιμος ακολουθία θα ψαλεί στις 3 το απόγευμα στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννη του Ελεήμονα στο Ηράκλειο Κρήτης, όπου και υπηρέτησε.

Το έργο του μεγάλο, καθώς από το 1968, έχει προσφέρει πάρα πολλά στην κοινωνία του Ηρακλείου και στις ευαίσθητες ομάδες συμπολιτών μας.
Ο πατήρ Ιωάννης Μαρκάκης, ήταν επίτιμος πρόεδρος του φιλανθρωπικού σωματείου «Άγιος Ιωάννης ο Ελεήμων», η δράση του οποίου είναι πολύπλευρη και πολυποίκιλη με στόχο πάντοτε ανθρώπους που έχουν πραγματικές ανάγκες.

Την δυσάρεστη είδηση του θανάτου του παπά – Γιάννη Μαρκάκη, έκανε γνωστή ο γιος του, με μια ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, έγινε γνωστό ότι δεν ζει πια ο Παπαγιάννης ο Ελεήμων!

“Έφυγε σήμερα και ο πατέρας μου. 3 βδομάδες ακριβώς μετά τη μητέρα μου. Ο Παπαγιάννης ο Ελεήμων, όπως τον φώναζαν. Βοήθησε χιλιάδες ανθρώπους στη ζωή του. Είμαι σίγουρος ότι ήταν ένας σύγχρονος άγιος. Ελπίζω να πήρα το 1/1000 της αξίας του. Αντίο, πατέρα” έγραψε ο γιος του Κώστας.

Μια είδηση που προκαλεί συγκίνηση καθώς ο παπά Γιάννης, για πολλές δεκαετίες προσέφερε αγάπη και ελεημοσύνη σε εκατοντάδες συνανθρώπους μας που βρίσκονταν σε ανάγκη, μέσα από το σύλλογο “Άγιος Ιωάννης ο Ελεήμων”.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.