Ι.Μ. ΜΑΝΤΙΝΕΙΑΣ: Την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2022, εκοιμήθη εν Κυρίω ο Ιερεύς Δημήτριος Λυμπερόπουλος, Εφημέριος του Ιερού Ναού Προφήτου Ηλιού και Αγίων Νεομαρτύρων Τριπόλεως.

Η Εξόδιος Ακολουθία του μεταστάντος θα ψαλή εις τον Ιερόν Ναόν Κοιμήσεως της Θεοτόκου Θάνα Τριπόλεως, την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2022 περί ώραν 11ην πρωινήν. Η σορός θα ευρίσκεται εις τον Ιερόν Ναόν από ώρας 8ην πρωινής, όπου θα τελεσθή Θεία Λειτουργία.

Βιογραφικόν Ιερέως Δημητρίου Λυμπεροπούλου
Ο Ιερεύς Δημήτριος Λυμπερόπουλος, του Γεωργίου και της Ελένης, εγεννήθη εις Τρίπολιν Αρκαδίας την 13ην Μαρτίου1942. Ήτο πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού της Βοστώνης.

Την 30ην Νοεμβρίου 1967 ενυμφεύθη την Ευσταθία Κλ. Καρατζιά μεθ’ ης απέκτησαν δύο θυγατέρας. Εχειροτονήθη υπό του μακαριστού Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κυρού Θεοκλήτου Β΄ Διάκονος την 28ην Ιουλίου 1974 εις τον Ιερόν Ναόν Αγίου Δημητρίου Τριπόλεως και Πρεσβύτερος την 29ην Ιουλίου 1974 εις τον Ιερόν Ναόν Ευαγγελιστρίας Τριπόλεως. Έλαβεν το οφφίκιον του Πρωτοπρεσβυτέρου την 5ην Ιουλίου 1982 υπό του ιδίου Αρχιερέως.

Διηκόνησε ως τακτικός εφημέριος της ενορίας του χωρίου Θάνα Μαντινείας και ως τακτικός εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίας Αικατερίνης Τριπόλεως. Από 1ης Νοεμβρίου 2003 διηκονούσε ως τακτικός εφημέριος της ενορίας του Προφήτου Ηλιού Τριπόλεως.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (1)
  1. ΦΩΕΤΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ 5 μήνες πριν

    ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ ΑΥΤΟΥ

    ΑπάντησηΆκυρο

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.