Ο μακαριστός πολιός πατέρας Σέργιος Μανώλακας κοιμήθηκε σήμερα και ετάφηκε αυθημερόν σε ηλικία 98 ετών.

Ο πρωτοπρεσβύτερος και επί 50 χρόνια εφημέριος της γενέτειρας του, της Μεταμορφώσεως του Κυρίου και του Τιμίου Σταυρού π. Σέργιος Μανώλακας. Φτωχόπαιδο, Γεωργός και Κτηνοτρόφος με την σύζυγο του πρεσβυτέρα Δέσποινα δημιούργησαν μια χριστιανική οικογένεια από τρεις κόρες την Σταματία, την Άννα και την Μαριέττα και έναν γιο τον γνωστό στην Ροδιακή κοινωνία Ιατρό Οφθαλμίατρο Γιάννη Μανώλακα.

Χειροτονήθηκε στις 10 Απριλίου του 1963 Ιερέας από τον μακαριστό μεγαλοπρεπή και Άρχοντα Σπυρίδων Συνοδινό.

Εργάσθηκε με απλότητα χωρίς θεολογικές γνώσεις και απετέλεσε τον λευίτη μιας εποχής τον γνωστό παπά του χωριού, ιεροπρεπή, φιλακόλουθο, προσιτό με ασκητική μορφή ενός γέροντος σεβάσμιου κληρικού.

Οι Ορθόδοξοι της Ρωσίας διαμαρτύρονται μαζικά για τις ψηφιακές αλλαγές-Η στάση της Εκκλησίας

Είδε καλοπαντρεμένα τα παιδιά του, τα εγγόνια και δισσέγγονα του που διαπρέπουν στην Ροδιακή Κοινωνία και την γενέτειρα του Δ.Δ. Καλυθιών. Η μια του κόρη είναι η πρεσβυτέρα Σταματία Κακιού του μακαριστού παπαδάσκαλου Βαγιανού Κακιού, χειροτονία και εκείνος του μακαριστού Μητροπολίτη Ρόδου Σπυρίδωνος και πρώτου Εφημερίου του Μεγαλοπρεπούς Ιερού Ναού του Αγίου Νεκταρίου Φαληρακίου Ρόδου, όπου εκείνος εκοιμήθηκε προ 13 έτη σε ηλικία 72 ετών και προ διετίας έχασε και τον εγγονό του, γιο του μακαριστού του πατέρα Βαγιανού και Σταματίας Κακιού τον Οικονομολόγο Μιχάλη Κακιού σε νεαρά ηλικία.

Από την κόρη του αξιώθηκε να δει ιερέα τον εγγονό του π. Ευθύμιο Γιαννακλή κληρικό της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου που υπηρετεί στην Κοινότητα Κοσκινού στην Ενορία των Εισοδίων της Θεοτόκου.

Γράφοντας αυτές τις σκέψεις στην αξιόλογη εκκλησιαστική σελίδα, ευχόμαστε να αναπαύσει ο Κύριος την μακαρία του ψυχή, ευγνωμονώντας όσα επρόσφερε σε δύσκολες εποχές μεταπολεμικές στην Εκκλησία και στον αμπελώνα του Χριστού.

Κηδεύτηκε δυο μέρες πριν από την επέτειο της χειροτονίας του στον Ναό της γενέτειρας του που υπηρέτησε, με παρουσία πολλών κληρικών συγγενών και πνευματικών του παιδιών και πλήθος κόσμου.

Αιωνία του η μνήμη και η ευχή του μαζί μας.

Πρωτοπρεσβύτερος – Εκπαιδευτικός και Εφημέριος του Πανεπιστημιακού Ιερού Ναού Αγίας Ειρήνης και Τριών Ιεραρχώ, τελευταία χειροτονία του μακαριστού Μητροπολίτη Σπυρίδωνος Συνοδινού

π. Κυριακός Μανέττας

Φανούρης Ευστράτιος
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 4.68 (19 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.