Εκοιμήθη εν Κυρίω Βασιλική Βαφείδου, κατά σάρκα αδελφή του αοιδίμου Γέροντος Αιμιλιανού Σιμωνοπετρίτου.

Η εξόδιος ακολουθία θά ψαλλεί σήμερα, 5 Ιανουρίου, στο Γ’ Κοιμητήριο Νικαίας, (Π. Ράλλη και Θηβών), στις 2.30 μ.μ., με τη συμμετοχή των πατέρων του Μετοχίου και πνευματικών παιδιών του Γέροντος.

Το προσκύνημα της σορού θα λάβει χώρα απο 1.30 μ.μ. στήν αίθουσα του κοιμητηρίου.

Ο Αιμιλιανός Σιμωνοπετρίτης (13 Νοεμβρίου 1934 – 9 Μαΐου 2019) ήταν Έλληνας Μικρασιάτης μοναχός, θεολόγος και συγγραφέας, ο οποίος διετέλεσε καθηγούμενος στην Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας Αγίου Όρους.

Βιογραφικά στοιχεία

Η Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας.
Ο κατά κόσμον Αλέξανδρος Βαφείδης γεννήθηκε το 1934 στη Νίκαια Αττικής από γονείς μικρασιατικής καταγωγής. Σπούδασε στη Θεολογική Σχολή Αθηνών. Το 1960, μετά από πρόσκληση του συμπατριώτη του Μικρασιάτη Μητροπολίτη Τρίκκης Διονύσιου Χαραλάμπους, εντάχθηκε στην Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης. Εκάρη μοναχός, χειροτονήθηκε διάκονος και κατόπιν ιερέας.

Στα τέλη του επόμενου έτους (1961) ο Μητροπολίτης Διονύσιος τον όρισε καθηγούμενο της Μονής Μεταμορφώσεως Μετεώρων. Η αδελφότητα σταδιακά μεγάλωνε ενώ το 1970 ο Μητροπολίτης Διονύσιος εκοιμήθη. Το 1973 η αδελφότητα κλήθηκε να επανδρώσει την Μονή Σίμωνος Πέτρας του Αγίου Όρους. Στην κενή θέση του ηγουμένου εξελέγη ο Γέροντας Αιμιλιανός. Διετέλεσε Καθηγούμενος από το 1973 έως το 2000. Έκτοτε εφησύχαζε στο Ιερό Μετόχιο Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ορμύλιας, όπου και εκοιμήθη στις 9 Μαΐου 2019.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.