Μετά από ολιγόμηνη ασθένεια εκοιμήθη η Ευθαλεία Ξύδη, Πρεσβυτέρα του Ιερέως π. Αναστασίου Ξύδη, Εφημερίου του Ι. Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Μεσσινού και Αρχιερατικού Επιτρόπου Φενεού.

Την Εξόδιο Ακολουθία τέλεσε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος, Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεώς μας την Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2019, στον Ιερό Ναό Αγ. Κων/νου και Ελένης Μεσσινού με την συμμετοχή δέκα έξι (16) Ιερέων και πλήθους κόσμου.

Ο Θεοφιλέστατος άγιος Κεγχρεών, αφού μετέφερε τις συλλυπητήριες ευχές στον π. Αναστάσιο, στα παιδιά, στα εγγόνια και στους λοιπούς συγγενείς των του κωλυομένου να παραστή Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου, απηύθηνε λόγους παραμυθητικούς και επιστηρικτικούς με αφορμή το γεγονός του θανάτου, ομιλών και για την «διακονία» των Πρεσβυτερών στον χώρο της Εκκλησίας αλλά και της αοιδίμου, ευχόμενος να είναι αιωνία η μνήμη της και εμείς οι «περιλειπόμενοι», τηρούμενοι εν αγάπη Χριστιανική, να την απαντήσωμε στον καιρό, που έχει ορίση ο Κύριος για τον καθένα μας, φαιδροί και αγαλλιώμενοι εκεί που εκλάμπει η ζωή η αιώνιος χωρίς πόνο και στεναγμό, χωρίς κλαυθμό και λύπη.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.