Έφυγε στις 3 τη νύχτα για την αιώνια Πατρίδα μας η οσιωτάτη καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης Θαψανών Πάρου μοναχή Νεκταρία Κριτού, που καταγόταν απο την Αλεξανδρούπολη. Ήταν άνθρωπος αγάπης, ελεημοσύνης και προσευχής.

Προσπαθούσε να εφαρμόζει στη ζωή της με ακρίβεια όλες τις Ευαγγελικές αρετές και να ζει σύμφωνα με την παράδοση των Αγίων Πατέρων, όπως την βίωνε ο όσιος γέροντας π.Φιλόθεος Ζερβάκος, από τον οποίο έλαβε το αγγελικό σχήμα των μοναχών.

Ως ηγουμένη ήταν η στοργική μητέρα όλων των Μοναζουσών,τις οποίες σκέπαζε με τις στοργικές της φτερούγες και οδηγούσε με ασφάλεια στον δρόμο της σωτηρίας.

Πολλές φορές μου έλεγε τον τελευταίο καιρό: « αγαπώ πολύ όλες τις αδελφές και θέλω να σωθούν εκείνες πρώτα και μετά εγώ!».

Και όλες οι μοναχές της ανταπέδιδαν με ευγνωμοσύνη και αγάπη την στοργή που πήραν και τις ημέρες της σωματικής της αδυναμίας,της συμπαραστάθηκαν ως στοργικές θυγατέρες.

Η υγεία της ήταν ήδη επιβαρυμένη τελευταία και δεν άντεξε τις συνέπειες της πανδημίας. Αυτό βέβαια το λέμε ανθρωπίνως,γιατί ο Θεός που μας δίνει τη ζωή,αποφασίζει και την ημέρα της εξόδου μας.

Ευχόμαστε ο Θεός να την αναπαύσει στην Χώρα των Ζώντων, να παρηγορεί και να σκεπάζει με τις ευχές της την απορφανισθείσα Αδελφότητα της Ιεράς Μονής Θαψανών.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-1)

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.