Εκοιμήθη χθες πλήρης ημερών ο Βασίλειος Αναγνωστόπουλος, ένας από τους τελευταίος Καθηγητές της Ιεράς Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.

Ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, πληροφορηθείς τον θάνατο του Καθηγητή του στη Θεολογική Σχολή Χάλκης, στο μάθημα της Πατρολογίας, τέλεσε το απόγευμα της Τρίτης στο Πατριαρχικό Παρεκκλήσιο του Αγίου Ανδρέου, Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του.

Ο αείμνηστος Καθηγητής γεννήθηκε από λευιτική οικογένεια το 1923 στην Χαλκηδόνα της Κωνσταντινουπόλεως και μετά το πέρας των εγκυκλίων σπουδών του, φοίτησε στο Λυκειακό και Ακαδημαϊκό Τμήμα της Θεολογικής Σχολής, από την οποία απεφοίτησε το 1946, αφού υπέβαλε εναίσιμο επί πτυχίῳ διατριβή με θέμα “Το δυνατόν της υπερφυσικής αποκαλύψεως”.

Μετά την πραγματοποίηση ανωτέρων σπουδών στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, ήδη από το 1950, σε πολύ νεαρή ηλικία, διορίστηκε Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής, όπου δίδαξε τα μαθήματα της Πατρολογίας και κατά διαστήματα το μάθημα της Εβραϊκής Αρχαιολογίας.

Ο αείμνηστος Καθηγητής διετέλεσε επίσης επί μακρόν Πρόεδρος της Εστίας Θεολόγων Χάλκης. “Με ιδιαίτερη θλίψη ανακοινώνεται η κοίμηση του σεβαστού μας ομότιμου Καθηγητού της Τροφού Ιεράς Θεολογικής Σχολής Χάλκης Βασιλείου Αναγνωστόπουλου , Άρχοντα Διδάσκαλου της Εκκλησίας, και πλέον των 30 ετών Προέδρου της Εστίας μας, σήμερα Τρίτη 8/02/2022 και ώρα 1.30 μμ. Ο Θεός να κατατάξει την ψυχήν Του “Εν σκηναίς δικαίων.”, αναφέρει στην ανακοίνωση της η Εστία Θεολόγων Χάλκης.

Τα συλλυπητήρια της για την εκδημία του μακαριστού Καθηγητή εξέφρασε και η Ιερά Θεολογική της Χάλκης.

Η εξόδιος ακολουθία του σεβαστού Διδασκάλου μας θά τελεστεί την Πέμπτη 10/2/2022 και ώρα 1 μμ. στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Βουλιαγμένης Αττικής.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.