Ημερήσια εκδρομή στην Αττική που πραγματοποιήθηκε στις 22 Φεβρουαρίου, διοργανώθηκε από το Ενοριακό Φιλόπτωχο Ταμείο της Ενορίας του Μητροπολιτικού Ναού Τίμιου Προδρόμου Κρανιδίου, προς οικοδομή και πνευματική ψυχαγωγία των ενοριτών αλλά και ενίσχυση του φιλανθρωπικού έργου.

Την εκδρομή συνόδευσε ο προϊστάμενος της ενορίας Αρχιμ. π. Χριστοφόρος Καραβίας ,Αρχιερατικός Επίτροπος Κρανιδίου.

Το πρωί έγινε επίσκεψη στην ιστορική Ιερά Μονή Δαφνίου , στο Χαϊδάρι Αττική, όπου εμπεριστατωμένα και γλαφυρά ξενάγησε τους εκδρομείς ο εικαστικός και ιστορικός κ. Ευάγγελος Παππάς, καθότι ως γνωστόν λειτουργεί ως Αρχαιολογικός χώρος.

Το μεσημέρι υπήρξε ελεύθερος χρόνος για περιήγηση και γεύμα στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας.

Το απόγευμα στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου και Αγίου Στεφάνου στον Δήμο Διονύσου Αττικής, οι εκδρομείς συμμετείχαν τον Εσπερινό και ξεναγήθηκαν από τον δραστήριο εφημέριο του Ι.Ναού πρωτ. π. Χρυσοβαλάντη Θεοδώρου τόσο στον Ιερό Ναό όσο και στο Μουσείο που λειτουργεί στον χώρο κάτω ακριβώς από τον Ναό, όπου εκτίθενται ιερά κειμήλια, προσωπικά αντικείμενα και φωτογραφικό υλικό από την μακρά ιστορία της ενορίας και την σύνδεσή της με τους πρόσφυγες Μικρασιάτες από Κωνσταντινούπολη και Πόντο. Ακολούθησε κέρασμα.
Ευχαριστίες στις Κυρίες του Ε.Φ.Τ για την διοργάνωση και σε όλους τους συμμετέχοντες.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.